sreda, februar 22, 2012

Verbalni (sodni ) pretep za oslovo senco!


Žurnal24.si

Krajnc bo tožil Požarja

Spopad urednikov. Po intervjuju s Kresalovo. Krajnc: "Dovolj imam", Požar: "Neumnost".

Bojan Krajnc, urednik in avtor oddaje Ugani, kdo pride na večerjo, bo tožil Bojana Požarja, urednika Pozareporta. Povod za to je včerajšnji odziv Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) na nedeljski intervju z nekdanjo predsednico LDS Katarino Kresal. V kritičnem odzivu je bilo med drugim zapisano, da je Bojan Krajnc format oddaje ukradel BBC

Tem ljubljanskim medijskim polnoritnežem pa res nikoli ni dovolj. Sedaj se prepirajo, pljuvajo, grozijo celo s tožbami, si podtikajo in prav neokusno medijsko obdelujejo z besednimi pestmi za čisto navadno oslovo senco. Krajncu je potrebno reči, da je dobršnemu delu gledalcev in plačnikov programov nacionalne TV popolnoma vseeno ali je zamisel vsebinske zasnove te malomeščanske oddaje povzeta ali ukradena, ker v vsakem primeru je slaba.
Požarju pa je treba sočasno povedati, da v slovenskih javnih medijih in takšnih ter podobnih oddajah na nacionalki smejo nastopati vsi, ki jih snovalci teh slaboumnih oddaj povabijo. In to ne glede ali so nastopajoči Požarju všeč ali ne. To da je Požar eden glavnih Janševih propagandistov še mu ne daje prav nobene pravice, da bi smel odločati kdo se v kakšni oddaji nacionalne TV sme pojaviti in kdo ne. Svoje ambicije bo počasi vendarle moral prizemljiti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar