petek, februar 17, 2012

Raziskava volilnega terena se je že začela!


Prve ankete za predsedniške volitve. Türk bi premagal Pahorja in Zvera

Če bi na predsedniških volitvah nastopili trije kandidati, aktualni predsednik republike Danilo Türk, bivši premier in prvak Socialnih demokratov Borut Pahor ter evropski poslanec na listi SDS Milan Zver, trenutno najbolje kaže predsedniku Türku.

Precej pričakovano, če seveda v verodostojnost te in podobnih anket verjamemo. V Sloveniji je glede tega potrebno biti zelo previden. Komaj smo se Slovenci rešili Pahorja in nekako prebavili dejanja s katerimi nas je osrečeval v času svojega predsedovanja vladi in že se nam ponovno udinja. Nismo pa še popolnoma pozabili na zgodbo z Ruplom, pa njegovih skrivnih nočnih obiskov ameriške ambasade kjer je barantal za pet minutni obisk pri Obami in sramotil sebe in celotno državo in seveda nismo pozabili še veliko tega o čemer se bomo zagotovo glasno pogovarjali in obujali spomine takrat, ko bo za to pravi čas. 

Milan Zver je sicer simpatičen gospod, ki sedaj uživa v EU parlamentu, se dobrika madžarskemu predsedniku vlade Orbanu in navdušuje nad njegovimi demokratičnimi izumi. V EU podpira trde desničarske pobude in predloge, nam je v preteklosti skupaj s Kanglerjem v deželo pripeljal to nesrečno Univerzijado, ko je bil minister za šolstvo želel celoten izobraževalni sistem postaviti na glavo in ga ob tem še malo pokatolizirati, pa še bi lahko naštevali njegove velike zasluge za domovino.
Kaj pa torej Slovenkam in Slovencem ostane drugega kot da podpirajo sedanjega predsednika in so ga v tej anketi podprli ter ga bodo verjetno tudi v jeseni ponovno izvolili ? Eksperimentiranja imamo res že dovolj. 

Edino kar se je bati je, da nam tudi tistih volitev s pomočjo kakšnega ambasadorja ne bodo ponovno sfižili in nam povedali, da v resnici ni zmagal tisti, ki je zmagal, temveč je zmagal oni drugi, ki je izgubil. Razumi kdor more.

3 komentarji:

  1. Nič ne vemo, če bomo sploh hodili še na volitve. Naši glasovi so bili pri zadnjih volitvah tako grdo izničeni, da je verodostojnost volitev vprašljiva, zato bomo še veliko razmišljali. Nevidne mreže delujejo, dokazano!!
    Kako pa naj bo gospod Zver predsednik države, če je prav tako kot Virant predaval na univerzi v Mariboru in istočasno prejemal državni denar po končanem mandatu ?
    No Viranta je stala sicer nekaj glasov, pa vseeno danes sedi v vladujoči koaliciji.

    Komu naj še verjame Slovenec, ko mu glava najboljše ribe v najboljši restavraciji tako smrdi?

    OdgovoriIzbriši
  2. Paranoid much? Če ste volili katero od parlamentarnih strank vaši glasovi lepo sedijo in grejejo stole v parlamentu. Noben jih ni izničil.

    Zame je Turk veliko preveč razdiralna osebnost in ni predsednik vseh Slovencev, kot naj bi bil po ustavi. Mislim da - tudi če se vam dopade, da se s tem lahko strinjate? Pač sprejmite, da je določen del slovencev za levico in določen del za desnico. In da bi bilo za državo boljše, da imajo ljudje občutek, da je predsednik predsednik vseh. Pahor bi bil na njegovem mestu mnogo boljši, bolj povezovalen in zmernejši. Zver pa mislim da nima šans oz. da dobimo v SLO desnega predsednika je precej manj verjetno kot da v ZDA izvolijo črnca :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Gre za švoh ponudbo. Pahor in Zver nista glihnevemkej.
    Tuerk pa je bil izvoljen z glasovi prvorazrednih državljanov. Če je drugorazrednih več in če najdejo boljšega kandidata, je pogoru! A ob dveh če-jih bomo najverjetneje še naprej po(d)turčeni . . .

    OdgovoriIzbriši