petek, februar 10, 2012

Novi vladi se strašno mudi z zamenjavami!


VEČER
10.02.2012

Prve vladne kadrovske čistke, razrešili direktorja Sove

Nova vlada Janeza Janše je le nekaj ur po imenovanju v državnem zboru na prvi vladni seji že povlekla prve kadrovske poteze. Razrešila je dosedanjega direktora Urada vlade za komuniciranje Darijana Koširja in dosedajnega direktorja Slovenske varnostno-obveščevalne agencije (SOVA), Sebastjana Selana. Vlada je na ustanovni seji razrešila tudi direktorja urada za verske skupnosti Aleša Guliča.

Vladi Janeza Janše se nekam hudo mudi z zamenjavami nekaterih ljudi, ki jih je nastavila prejšnja vlada. V oči še posebej bode takojšnja zamenjava direktorja SOVE, ki ga je zamenjala z dosedanjim šefom vojaške obveščevalne službe, kar vzbuja določeno zaskrbljenost in vsekakor ni napoved večje demokratizacije družbe in svobode posameznikov. Kot je rekel eden od znancev bi ta zamenjava lahko pomenila, da bomo sedaj v državi namesto "rdeče" SOVE dobili "črno" SOVO in ob tem še verjetno okrepljeno s silami vojaške tajne obveščevalne službe. To bi bilo nekaj zelo podobnega nekdanji Udbi. Civilna družba v imenu državljank in državljanov pa ne bo imela nadzora ne nad eno in ne nad drugo kot seveda tudi ni imela doslej. In če k temu novemu sistemu kontrole, spremljanja, preganjanja ter nadziranja vsega kar bo oblast želela ali mislila, da mora,  prištejemo še kontrolo policijskega ministrstva s strani Janševe stranke SDS, ki so mu priključili državno tožilstvo in si tako zagotovili posredni nadzor tudi nad njim, potem imamo državljani kar precej razlogov za zaskrbljenost.

Hitro zamenjavo Aleša Guliča na Uradu za verske skupnosti pa verjetno lahko pripišemo na seznam kadrovskih dosežkov nove ministrice Ljudmile Novak. Skoraj gotovo pa lahko pričakujemo še nekaj politično ideološkega kadrovskega čiščenja s seznama te nove ministrice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar