torek, februar 21, 2012

Še malo in Grčija bo Evropi ogledalo na ogled postavila v katerem bo ta imela kaj videti !


Dosegli dogovor o Grčiji

Bruselj, 21.02.2012

Finančni ministri držav v evrskem območju so po maratonskih pogajanjih vendarle dosegli dogovor o drugi pomoči Grčiji, so povedali diplomatski viri. Ta vključuje 130 milijard evrov javnih sredstev.

Tako. Kar se je dalo iz združenih EU sredstev potegniti za nemške, francoske in britanske banke se je izvleklo. Veliko več se verjetno ne bo dalo. Nekaj bodo pač tudi finančne institucije teh držav morale požreti in nekaj več bo moral pogoltniti zasebni sektor. Kjer več nič ni tudi vojska nima kaj vzeti, pravi star pregovor. Problem Grčije ni več EU problem kar tudi doslej niti ni bil, temveč je in bo le grški problem. Sedaj sledi Grkom le še "vojna napoved" na EU način. 
Med EU javnostjo smo jo dovolj satanizirali, tako da s te strani v domačih EU logih kakih neprijetnih presenečenj ni za pričakovati. In to kar bomo sedaj storili z Grčijo bo tudi dober ter poučen primer vsem, ki v EU ne bodo poslušni ter dovolj prilagodljivi. 
Grčija in njen naraščajoč revolucionarni ter uporniški duh postajata vse preveč nevarna za vzdušje v EU družini. Ker imajo slabi vzgledi radi mlade, bo pač potrebno biti do Grčije dovolj trd in oster tudi v bodoče. Da pa se slučajno Grki ne bi zatekli pod peruti kakšne od sosednjih finančno stabilnih in dovolj močnih držav, pa smo tudi že poskrbeli in bomo v naslednjih tednih ter mesecih regijo še dodatno malo destabilizirali. Malo sumljivi so nam vedno še Rusi, ki pa jih bomo že prepričali, da naj se v naše posle preveč ne vmešavajo, ker Balkan je naše interesno področje. Primer Grčije bo za vse v EU dovolj poučen, da potem z discipliniranjem ostalih v veliki družini kakih resnejših težav niti več ne pričakujemo. Seveda so pa kakšna neprijetna presenečenja vedno možna, ki pa jih bomo na naš preizkušen način že zmogli preseči ter narediti red.

Ni komentarjev:

Objavite komentar