sreda, februar 22, 2012

Kako pred našimi očmi na obroke umira slovenska demokracija!

NSi predlaga sedem sprememb ustave

V NSi so pripravili sedem predlogov za spremembo ustave. Podpirajo predlog SDS za spremembo postopka imenovanja vlade, strinjajo se tudi z uvedbo zlatega pravila. Poleg tega pa predlagajo spremembe ustave glede referenduma, DS, sodniškega mandata, zakonske zveze in volitev predsednika republike, je pojasnil vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin.

In če k temu še prištejemo uradni predlog SDS pa dobimo popolno sliko namer nove oblasti kaj želijo s to deželo narediti:
 Seznam SDS:
1.   Predlog za reformo sodstva.
2.   Predlog za reformo Ustavnega sodišča RS.
3.   Predlog spremembe referendumske odločitve.
4.   Predlog spremembe postopka imenovanja Vlade RS.
5.   Predlog glede predčasnih volitev.
6.   Predlog za ukinitev Državnega sveta RS.
7.   Predlog za reformo šolstva.
8.   Predlog za prepoved poveličevanja totalitarizmov.
9.   Predlog za prepoved monopolov na medijskem področju.
10. Predlog v zvezi z odgovornim odnosom do okolja.
11. Predlog za omejitev deleža javne porabe in zadolževanja.
12. Predlog za odgovorno ravnanje z lastnino.
13. Predlog za izobraževanje v smeri trajnostnega razvoja.
14. Predlog za uporabo novih rešitev in dosežkov.
15. Predlog spremembe na področju varstva starejših oseb.
16. Predlog spremembe na področju pravic do interneta (širokopasovne povezave).

Janševi potrčkoti v NSi so pohiteli s svojimi predlogi šarjenja po ustavi, ki so jim jih skoraj zagotovo spisali v Janševi SDS. Ni potrebe po lomastenju po ustavi in njenih določil prilagajati trenutnim nedemokratičnim ambicijam aktualne koalicije. Tudi zahtevi evro diktatorjev ni potrebno ugoditi in tega proslulega "zlatega pravila" ni potrebno zapisovati v slovensko ustavo, temveč obstaja možnost, da se to področje uredi s posebnim zakonom. Ustava Republike Slovenije ni Pratika po kateri bi čečkal vsakdo, ki mu to pade na pamet in ki bi si želel nekaj tako prilagoditi, da bi se bolj prilegalo njegovim oblastno političnim ciljem in ambicijam. Ne moremo pristati na to, da bi se Ustava morala prilagajati vsakokratni oblastni eliti, temveč se morajo te elite prilagoditi veljavni Ustavi!

Kaj pa v ustavi na področju urejanja "zakonske zveze" moti predlagatelje? Ima to kakšno povezavo z aktualnim Družinskim zakonikom in strahom, da bi ta na referendumu lahko dobil večinsko potrditev? Zanimiva je tudi pobuda za spremembo določil, ki se nanašajo na izvolitev predsednika države. Ker letos v jeseni namreč predsednika države ponovno volimo. Jim ni dovolj, da so zapacali in zmrcvarili že ene volilne rezultate in si jih prilagodili. Sedaj bi si radi prilagodili še volitve predsednika države, da bi potem ponovno lahko mešetarili in sami odločiti kdo je izvoljen in kdo ni. 
Res ni več veliko dvomov v postopno ukinjanje demokracije v državi Sloveniji ali njeno umiranje na obroke. In to je šele začetek mandata te "buldožer" koalicije in kje je šele konec ter kako bo takrat ta ljuba in vedno bolj nesrečna Slovenija izgledala.




Ni komentarjev:

Objavite komentar