torek, februar 14, 2012

Jankovičeva Pozitivna Slovenija ostala brez besed in dejanj!

Od velikih besed, obljubljenih napovedi in političnih zavez danih volivkam in volivcem pred volitvami je ostalo bore malo. Da so se pustili prav po otročje preveslati raznim Pahorjem, Virantom in Erjavcem jim nekako volivci še lahko oprostijo in to pač pripišejo neizkušenosti kot posledici politične pubertete. Tudi zelo verjetne pritiske in mogoče celo grožnje kakšnih zelo vplivnih mednarodnih krogov, ki pač ne smejo biti imenovani, da oblasti v državi  ne smejo in ne morejo prevzeti, bi volivci s stisnjenimi zobmi verjetno še nekako prenesli. Kljub vsemu naštetemu pa so volivci vendarle od stranke, ki je bila relativni zmagovalec volitev, v nadaljevanju le nekaj več pričakovali. Del volivcev Jankovičeve PS se že zaskrbljeno sprašuje, da mogoče v ozadju ne gre za kakšne skrivne kupčije povezane z napovedanimi preiskavami, ovadbami, revizijami, obtožnimi predlogi in podobnimi nadlogami? Ne kaže se preveč zanašati na kratek spomin volivk in volivcev, ker si največkrat zapomnijo prav tisto česar si ne bi rabili. Kdo vas in zaradi česa tako močno stiska za vrat, da niti kakšnega malo krepkejšega glasu ne morete spraviti iz sebe?

Zoran dela

Verjetno res kje kaj dela. Vendar  ob tem tudi molči. Zagotovo se še ne zaveda, da je na zadnjih volitvah obul čevlje politika in vodje največje opozicijske stranke in da sedaj velik del slovenske javnosti upravičeno pričakuje, da se začne tako tudi obnašati ter v parlamentu delovati.


Želimo si boljše prihodnosti.

Potem pa za to tudi kaj storite. S tem kar ste v parlamentu doslej pokazali in z vašim političnim molkom  ob že izvedenih ter napovedanih dejanjih nove vladajoče koalicije, temu ljudstvu niste ravno od velike koristi.


Na današnjem pristojnem odboru Državnega zbora je bil sprejet predlog Pozitivne Slovenije, da je datum referenduma o družinskem zakoniku 25. marec.

Res dosežek vreden največje opozicijske stranke. 

Pozitivna Slovenija bo kritična in konstruktivna opozicija 

In kdaj imate v načrtih to postati? Tam proti koncu mandata? Nekdo je nekje hudomušno dejal, da je Janez Janša lahko srečen premier, ker v opoziciji nima SDS. Po doslej videnem bi Plagiator prej dejal, da je Janez Janša lahko srečen voditelj koalicije, ker ima v opoziciji Jankovičevo Pozitivno Slovenijo "okrepljeno" s Pahorjevo SD.

Poslanec Pozitivne Slovenije Roman Jakič je dosegel javno obravnavo ACTE v Državnem zboru. Ta bo 17. februarja 2012

S tem dosežkom se nikar preveč ne hvalite, ker če je v tej odločitvi za javno razpravo v DZ kak presežek, potem gre to na račun skupine Anonymous in njihovih že izvedenih ter še napovedanih aktivnosti.  Pravzaprav ste s to svojo pobudo rešili kožo in ponudili eleganten izhod predvsem koalicijskim strankam katerih nekateri vidni predstavniki so se s svojimi izjavami grdo zapletli in tako dodatno dvignili pritisk vsem, ki temu sporazumu hudo nasprotujejo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar