sobota, februar 25, 2012

Ukinite pravice ljudem in rešili se boste!


POP TV 24UR

OECD Sloveniji: Lažje odpuščajte in dvignite upokojitveno starost

Sloveniji OECD priporoča umik države iz gospodarstva, dvig upokojitvene starosti in lažje odpuščanje. Poleg tega pa priporočajo neizplačilo druge polovice odprave plačilnih nesorazmerij. V delu sindikatov javnega sektorja že pozivajo vlado, naj slednjega priporočila ne upošteva.

Nič novega iz te kapitalistične organizacije. Iz delovno pravne zakonodaje umakniti kar največ določil, ki  zagotavljajo pravno varnost delavcev in pravice na osnovi zaposlitve. Tlačani naj delajo dokler je moč iz njih še kaj iztisniti, potem pa naj se znajdejo sami kakor vedo in znajo. Ko kot delodajalec od svojega starega in obnemoglega delavca ne morete več pričakovati koristi in ustvarjanja presežne vrednosti, ga vrzite na cesto, sporoča OECD. Upokojitveno starost dvignite na najvišjo možno, da s tem razbremenite pokojninsko blagajno ter zmanjšate število upokojencev nadalje priporoča OECD. K temu pa Plagiator še dodaja to česar OECD ni zapisal, čeprav bi rad pa si ni upal,  in sicer z zdravstveno reformo zagotovite ukrepe s katerimi boste izravnali strukturo prebivalstva in sočasno razpišite še koncesije za nova pogrebna podjetja. Tako boste zmanjšali pritisk na zdravstveno blagajno in zasebnemu sektorju ponudili možnost dodatnih vlaganj na področju dejavnosti pogrebništva kot ene od bodočih perspektivnih gospodarskih panog. 
Javne uslužbence naj dodatno režimi stisnejo na način, da jim obljubljenih in zagotovljenih sredstev pri plačah ne priznajo in na ta način nekaj dodatno privarčujejo. O tem, da bi jih kazalo dobršen del pometati na cesto OECD niti ne piše, ker se to tako ali tako razume samo po sebi. Naslednje sporočilo OECD režimom je, da predajte, če že ne vse, pa vsaj večino v zasebne roke tako, da v državnih in tudi v javnih podjetjih odprodate ali podarite zasebnemu kapitalu večino deležev države. Ljudi nategnite s tako imenovanim štosom "javno zasebnega partnerstva" s katerim lahko v zasebne roke spravite praktično vse od zdravstva, šolstva, kulture in celo vse tja do policije in v določenem delu tudi vojske.
Naslednji ukrep, o katerem se še ne piše je, da kar največ državljanom, ki posedujejo nepremično lastnino, ki ni v funkciji ustvarjanja nove kapitalske vrednosti kot so stanovanja, hiše in manjše parcele zemlje z ustrezno zakonodajo ter drugimi davčnimi ter socialnimi ukrepi postopno prenesete ali v državno lastnino ali pa h kapitalsko močnejšim zasebnikom, ki bodo z njenim upravljanjem ustvarili nove vrednosti ter razširjeno reprodukcijo v korist oplemenitve tako na novo skonentrirane zasebne lastnine.
Slovenski tlačani pripravite se!

10 komentarjev:

  1. KDAJ BOMO začeli z dobro namerjenimi streli odstranjevati to mednarodno kapitalistično golazen ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. volksamotar
      Nimam kaj dodati.Bravo anonimni.Se bo treba zbrat,razdelit puške in v bran.Ampak prvo se pomde pred svojim pragom.

      Izbriši
    2. Na goli otok z njimi. Sicer pa se bo sistem spet zamenjal. Zamenjal ga bo narod, spet se bo morala roditi pomlad.

      Izbriši
  2. V OECD je Slovenija stopila prostovoljno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A se spominjate ranjke Jugovine.Krožil je sledeči stoš v Beogradu zakon napišejo,v Zagrebu preberejo,v Ljubljani izvršijo.O hlapci na oblasti,a se v dvajsetletni zgodbi o samostojnosti res niste ničesar naučili.
      J.... OECD.

      Izbriši
  3. Resnica največkrat boli.Pravice na osnovi zaposlitve..., vprašajte samostojne podjetnike, kaj to pomeni. Da moraš pred dopustom delati, da zaslužiš za čas dopusta, ne šteješ ur dela, cele dneve in noči tuhtaš, kaj boš še naredil, kje boš za nove zadeve, ki so dobičkonosne našel sredstva. Delaš od jutra do večera, potem ti pa nekaj firm ne plača, pa si na koncu leta na slabšem, ko si bil na začetku. In ko si na najslabšem, na moraš odpustiti elavcev, ki jih ne potrebuješ. Moj predlog: vsi, popolnoma vsi bi morali imeti svoj s.p. in svoje storitve prodajati na trgu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ampak prvo naj vlada pomete pred svojim pragom.
    Primer nove LJ OPERE.

    OdgovoriIzbriši
  5. RES JE! Vsi pav vsi bi morali imeti svoj S.P. in zraven svojega računovodjo , svojega odvetnika , svojega izterjevalca , svojega dacarja , svojega sodnika itd.. To bi bil pravi BABILON v katerem bi se znašli samo ŠE NORCI ! Daj prosim te ne trobezljaj neumnosti, ker je takih kretenov v tej usrani državi že tako preveč !

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličen članek na to temo je objavil slovenski Le Monde Diplomatique v januarski izdaji z naslovom "Krize demokratičnega kapitalizma", kjer opisuje, da smo ravno kar vstopili v novo fazo razvoja kapitalizma, ko se je dolg od državnega počasi premaknil k javnemu dolgu.

    http://monde-diplomatique.si/krize-demokraticnega-kapitalizma/
    (na žalost je članek dosegljiv zgolj v plačljivi obliki)

    A j*** te mastodonte, novo ekonomijo lahko furamo sami!

    Ekonomije ugleda
    http://iatromantis.blog.siol.net/2012/02/25/ekonomije-ugleda/

    OdgovoriIzbriši
  7. Točno tako. Ti anonimni, zakrinkani tajkun z s.p.-jem, ki v resnici nekaj ustvarjaš, pa samo bodi tiho in plačuj davke ter ne širi svojih pokvarjenih neovampirskokapitalističnih idej med ljudmi, ki zares čutijo pravičnost in pravice ter se ne pustijo zmanipulirati tujim imperialistom katerih edina želja je podjarmiti in iztrebiti slovenski narod, ki se edini še upira svetovni hegemoniji kapitala.

    OdgovoriIzbriši