četrtek, februar 23, 2012

Kadrovsko čiščenje policije !


DNEVNIK
23.02.2012

Notranji minister Vinko Gorenak napoveduje odpuščanja

Ministrstvo za notranje zadeve do konca leta nima zagotovljenih dovolj sredstev za izplačilo plač zaposlenim. Kot je včeraj opozoril notranji minister Vinko Gorenak, jim za plače že zdaj primanjkuje 10 milijonov evrov................... .

Še veliko bolj zanimivo kot prebiranje povzetih ministrovih izjav v tiskanih ali spletnih medijih je bilo njegov nastop opazovati na TV. Ne vem zakaj se ves čas nisem mogel znebiti občutka, da gre za napoved kadrovskega čiščenja v policiji. Se v tej deželi pripravlja "kaj velikega", da je potrebno predhodno očistiti policijo in si tako "zavarovati hrbet"? Številke s katerimi je operiral minister so nekam hudo velike, če pomislimo, da smo še pred nekaj meseci lahko slišali in prebirali o kadrovskem deficitu v policiji. Naj to razumemo kot, da je naših premalo in onih drugih preveč?
Prav na smeh mi je šlo, ko sem pomislil kaj bi se pred tremi leti dogodilo, če bi recimo takrat pred TV kamere stopila takratna notranja ministrica Katarina Kresal in v javnost poslala točno takšno napoved ukrepov v policiji kot jo je sedaj njen naslednik Gorenak. Verjamem, da bi v deželi doživeli pravo malo revolucijo in že kar vidim takratnega poslanca SDS Vinka Gorenaka  v njegovem nastopu v Državnem zboru in slišim njegov gromovniški govor o vračanju v čase političnih čistk, o rdeči komunistični revoluciji, ki se vrača v deželo slovensko in podobne obtožbe. Skoraj zagotovo tudi brez kakšne interpelacije ne bi vse to minilo in evropske institucije ter ambasada ZDA bi bile takoj obveščene, da se v Sloveniji dogaja nekaj nezaslišanega, nedemokratičnega, rdeča kontrarevolucija, restavracija prejšnjega diktatorskega komunističnega režima z njemu lastnimi metodami čiščenja nepodobnih in še kaj bi se našlo. Za kaj pa gre v tem primeru? Le za varčevanje? Ah, ne ga no lomit! Kdo pa bi v kaj takega sploh še lahko verjel?

4 komentarji:

  1. V samostojni Sloveniji je bilo pokradeno med 20 in 30 mrd €. Policija pa nič. Ergo, čistke so potrebne in na mestu. Sam postajam revež zaradi neszaslišanih tatvin. Vsi, ki so bili v policiji zadnjih 20 let so soodgovorni za ta silni rop. Bolj ko so v vrhu, bolj so odgovorni, zato je ministrova napoved , da bo zarezal navdušujoča. Konec mora biti sprenevedanja, da 150 uniformiranih, do zob oboroženih policistov preiskuje ptičje hišice in lovi bolhe po praznih kozolcih.Če pa si tudi ti kaj prispeva k ukradenim milijardam, pa te je lahko upravičeno strah.

    OdgovoriIzbriši
  2. POLICIJA JE PODALJŠANA ROKA POLITIKE! Zato je iluzorno pričakovati da odloča samostojno , saj jo usmerja tožilstvo , ki za mastne plače DEJANSKO NE DELA NIČ , razen da zapira kurje tatove in iz dreka vleče svoje prijatelje , ki bi morali , ne le za zapahe , ampak pred strelski vod ali na vešala !
    Strinjam pa se z avtorjem zapisa , da gre tokrat za "UMAZANO" čistko v javnem sektorju !

    OdgovoriIzbriši
  3. Janševa vlada se je odločila, da bo preganjala kriminal. To je politična usmeritev in vse državne inštitucije bod morale to usmeritev upoštevati in delovati tako,da bodo politični cilji maksimalno izpolnjeni.
    glede na mojo ugotovitev o velekraji, je jasno, da je policija popolnoma zatajila in kaj potem storiti' če moštvo izgublja, trener izvede zamenjave. To, da policijsko moštvo že dolgo izgublja je zanano in zamenjave so ptrebne.
    Trener je sedaj Vinko Gorenak in on bo odločal, kdo bo igral in kdo bo rezerva.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zakaj pa potem Janša svojemu Mariniču ne ukaže naj se nariše na sodišču, če mu je res toliko do spoštovanja pravne države in do nekega reda ter discipline v funkcioniranju državnih organov ter vzornem odnosu funkcionarjev in javnih uslužbencev do pravnega reda te države? Odgovor je seveda preprost. Tak odnos do pravosodja kot ga ima sam Janša seveda dovoljuje tudi svojim strankarskim jurišnikom in dvigovalcem rok v parlamentu. To pa ni ravno v duhu tega kar je že dvakrat v svojih komentarjih napisal anonimni kolega zgoraj.

    OdgovoriIzbriši