petek, februar 24, 2012

SŠK se, ko gre za denar, ne da!


Državna pomoč je zakonita in nadzorovana

Finančna pomoč države je v skladu s slovensko ustavo in zakoni, nakazila so zakonita in nadzorovana, goli podatki iz evidenc pa so zavajajoči, so se v SŠK odzvali na razkrite informacije o financah Katoliške cerkve, ki so jih v sredo objavili Anonymous

Ali je res zakonita in vsa tudi nadzorovana, bi težko ocenjevali brez temeljite analize vseh nakazil ter vsakega posamično. Če je tudi sedanje  financiranje RKC tako zakonito in transparentno kot je bilo vračanje premoženja in izplačila odškodnin v tistih za državo Slovenijo uničujočih denacionalizacijskih postopkih, potem imamo tlačani te države kar nekaj razlogov, da smo pozorni in tudi vsaj malo v dvomih. Zakaj pa naj bi bili razkriti podatki o financiranju aktivnosti RKC zavajajoči? Ta trditev SŠK bi vsekakor zahtevala malo več obrazložitve in konkretne pojasnitve. So zneski, ki jih je država v breme svojih tlačanskih davkoplačevalcev nakazovala RKC  napačno prikazani? So v resnici precej višji ali pa so morebiti celo kaj nižji? Mogoče pa je celo Supervizorju in Anonymous-om kaj ušlo. 
Tudi pokojnine največjega dela slovenskih upokojencev so zakonite in transparentne ter še pošteno prislužene, pa so vendarle sramotno nizke in z njimi jih veliko ne more preživeti meseca. Tudi plače ogromno delavcev so sramotno nizke in take naj bi baje bile celo zakonite in transparentne. Socialne pomoči nezaposlenim, vedno večjemu številu slovenskih revežev, otroški dodatki za preživljanje otrok, štipendije in drugi socialni transferji so prav tako zakoniti in hudičevo transparentno mali. Pa reveži morajo ob smrti prejete socialne pomoči državi celo vrniti. Tudi to je zakonito in transparentno. Pa je tudi humano in pošteno?

Ni komentarjev:

Objavite komentar