četrtek, maj 10, 2012

Se SD-jevci to tako malo hecajo z nami ?

Se res poslanec Pahor in njegov šef poslanke skupine v državnem zboru Veber to tako malo hecata z nami državljani ali pa nas imata za popolne tepce.
Na seji ustavne komisije državnega zbora sta podprla nadaljevanje postopka za spremembo ustave z dopolnilom o tistem zloveščem zlatem fiskalnem pravilu in tako odprla vrata za postopno uvajanje diktature v državi Sloveniji in dokončen zlom socialne države.

Sočasno pa so se SD-jevci odločili, da v državnem zboru ne bodo podprli rebalansa in zakona za uravnoteženje javnih financ. Če so že zakričali hop, potem naj še kar skočijo in podprejo rebalans ter zakon. V primeru, da bo vladajoči koaliciji med poslanci uspelo dobiti dovolj podpore za spremembo ustave, bo ta lahko spremenjena prej preden se bodo iztekli roki predreferendumskih opravil in izveden morebitni naknadni zakonodajni referendum o zakonu za uravnoteženje javnih financ. Ko bo ustava ( če seveda bo ) enkrat spremenjena oziroma dopolnjena s tistim zloveščim zlatim pravilom, potem se o takšnih in podobnih stvareh na referendumih ne bo več odločalo in vladajoča koalicija bo imela proste roke, da vse to česar jim sedaj zaradi sindikalnih uporov ni uspelo spraviti skozi, potem lepo mirno sprejme in uveljavi. Bo pač vse to sprejeto z malim časovnim zamikom, pa zaradi tega v veliko širšem in ostrejšem obsegu. Učinki vladnih ukrepov bodo v letu 2012 sicer malo slabši, bodo pa pa potem v naslednjih letih toliko bolj dobičkonosni in učinkoviti. Ljudje pa ne bodo več stiskali pasu okrog trebuha, temveč kar okrog vratu.

Prav zanimivo je kako je vodja poslanske skupine SD Veber na tiskovni konferenci razlagal proti čemu vse nasprotujejo in zakaj nasprotujejo in pri tem modro zamolčal, da se jim po morebitni uspešni spremembi ustave z vsem tem ne bo več potrebno ukvarjati, ker se bodo pač lahko mirno izgovorili, da tako določa ustava in bi vsako nasprotovanje bilo takoj tudi protiustavno. Vsi, ki se po spremembi ustave z rigoroznimi ukrepi vladajoče koalicije ne bi ali ne bodo strinjali pa bodo smeli vlagati neuspešne ustavne pritožbe, za katere bodo seveda že v naprej vedeli, da z njimi ni mogoče ničesar doseči ali spremeniti. Vendar politična predstava za ljudstvo se pač mora izvesti, ker čas beži hitro in volitve se bodo tudi približevale. Pa še njihovega strankarskega šefa Pahorja je potrebno nekako rehabilitirani in ga v primerjavi z Janšo prikazati kot dobrega predsednika vlade, ki je ljudstvu želel le dobro, to pa neumno kakor je, ga ni razumelo in podpiralo.


To kar ne razume Veber ( o Pahorju glede tega ni več vredno izgubljati besed ), pa prav dobro razume njegova strankarska in poslanska kolegica Andreja Črnak Meglič, ki je bistroumno zaznala pasti, ki so jim jih nastavili v vladajoči koalicij, ko je povedala, da so kratkotrajni ali začasni ukrepi v resnici vsaj srednjeročni, če ne nekateri že kar stalni oziroma dolgoročni. 


Ves čas se govori le o obremenjevanju in siromašenju srednjega sloga slovenske družbe in se pri tem popolnoma pozablja na dodatno kruto siromašenje sloja, ki že sedaj živi v veliki bedi in revščini in velika večina ukrepov zadene ta sloj še veliko bolj kot srednji. Razen, če temu že nevarno velikemu revnemu sloju državljank in državljanov, slovenska politika ni že v naprej tiho določila usode životarjenja na meji med bornim preživetjem in socialno smrtjo. 


Uspelo jim je ustvariti socialni konflikt med to vedno večjo armado revežev in tistih, ki bodo med reveže vsak čas padli ter javnim sektorjem ali srednjim slojem slovenske družbe. Te nevarnosti se celo bolj kot Semoličevi svobodni sindikati zavedajo sindikati javnega sektorja in so v svojih nastopih na to nevarnost tudi bolj jasno ter odločno opozarjali, ker vedo, da bodo v revščino in bedo pahnjeni tudi številni pripadniki spodnjega dela srednjega sloja. Tako pa bi lahko nastala zelo eksplozivno nevarna družbena zmes. ki bo tudi zelo nepredvidljiva ter v svojih ravnanjih obupa tudi neracionalna. To pa potem vodi v neizbežno diktaturo. Je morebiti to tihi skrajni cilj vladajočih političnih in kapitalskih elit?



7 komentarjev:

  1. Odlično Plagiator!
    S SD-jevci (pod Pahorjem) je res težko, če že ne nemogoče. Naj se vendarle profilirajo.

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, točno to je tihi cilj političnih in kapitalskih elit....vladati, brez, da jih ljudstvo lahko opominja na svoje zahteve in pravice.....pravilo bi sicer lahko zapisali v kakšen drugi ustavni akt, ker direktiva EU to dopušča in jo je večina držav tako tudi uporabila, a zapisano v ustavo ima kljub vsemu neizpodbitno in krovno težo, torej izničuje možnosti ugovorov....se bo pa zlahak zgodilo, da bo z morebitnim vpisom tega pravila v Ustavo, postala cela ustava proti ustavna.....
    takšne svinjarije si ne privoščijo niti v srčiki kapitalizma med kavboji....

    OdgovoriIzbriši
  3. Verjetno bi morali tako narediti, kot so SDS-ovci leta 2009, protestno bojkotirati sejo?

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa ta zblojeni Pahor naj že enkrat gre. Naj ga odstavijo kot predsednika stranke, pa bo mir. Kreten!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Očitno pisec,tako kot tudi sindikalni jurišniki Rdečih Khmerov, sploh ne vedo, zakaj se pri stvari gre.

    Pri Dnevniku na RTV je policijski sindikalist tvezil, da njim pripadajo višje plače,saj da imajo za celih 22 % nižje, kot je povprečje v Evropi.TOTALNI KRETEN!

    A si zna odgovoriti na vprašanje, koliko nižje od evropskega povprečja ima realni sektor, ali ve, na katerem drevesu raste proračun,ali vsaj načelno ve, zakaj je v neki Bolgariji povprečna plača manjša od 300 E, zakaj je v neki Avstriji več kot 10x večja?

    Očitno je odgovor NE, saj sicer ne bi ZAHTEVAL!

    OdgovoriIzbriši
  6. Anonimnemu, ki je oddal zadnji komentar se iskreno opravičujem, ker sem po nerodnosti njegov komentar zbrisal.Sistem ga je namreč uvrstil med "vsiljeno pošto" in ko sem ga želel objaviti, sem ga v dejansko zbrisal.
    Prosim pisca, da sprejme moje opravičilo!
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši