četrtek, maj 03, 2012

Se Borut Pahor ljudstvu maščuje na način, da podpira vse predloge Janše in njegovih koalicijskih partnerjev?


Že nekaj časa malo bolj pozorno spremljam politična ravnanja šefa opozicijske SD Boruta Pahorja in priznam, čeprav mu nikoli nisem prav verjel, me nekatere njegove poteze vendarle kljub vsemu še presenetijo. Da se Pahor vneto zavzema za dopolnitev ustave z zlatim fiskalnim pravilom smo seveda vedeli, ker so mu tako naročili njegovi zunanji politični gospodarji. Danes na seji Ustavne komisije pa je presenetil, ko je odločno podprl tudi predlog za ukinitev Državnega sveta. Svojo podporo temu nevarnemu in nedemokratičnemu predlogu koalicije za ukinitev Državnega sveta je utemeljil z ugotovitvijo, da je Slovenija reformno invalidna država. Kaj pa ima Državni svet z reformno invalidnostjo države? Prav nobenega referenduma v času, ko je vlado vodil Pahor, ni razpisal Državni svet. Krivce za reformno invalidnost države bo pač moral Pahor začeti iskati pri sebi in njegovem načinu vodenja vlade, v svoji stranki SD, v svojih konfliktih, ki jih je imel s takratnimi koalicijskimi partnerji,  v svojih zaplotniških dogovarjanjih z Janezom Janšo, ko je ta bil še v opoziciji in v svojem bahatem odnosu do sindikatov in državljank ter državljanov nasploh. Slovenska reformna invalidnost je le posledica intelektualne invalidnosti politikov, ki so državo doslej vodili in ne Državnega sveta, sindikatov ali ljudske iniciative.

Prav Pahor je danes najbolj vnet zagovornik omejevanja neposrednih oblik ljudskega odločanja, celo veliko bolj od samega Janeza Janše in njegovih koalicijskih partnerjev. Iz politika Pahorja, ki se je nekoč predstavljal kot demokrat se je sedaj prelevil v užaljenega in maščevalnega politika, ki so mu kar naenkrat zelo blizu doktrine vladanja, ki so drugače značilne za diktatorje in politične samodržce.

V celotni svoji vladajoči koaliciji nima Janez Janša večjega in bolj zvestega ter poslušnega partnerja kot ga ima prav v opozicijskem poslancu Borutu Pahorju in šefu opozicijske SD. Veliko bolj kot na Janeza Janšo in njegove koalicijske partnerje bo slovenska demokratična javnost skupaj s sindikati odslej morala biti pozorna na politika in poslanca Boruta Pahorja ter poslance njegove stranke SD. S te strani lahko pričakujemo veliko večja neprijetna presenečenja kot s strani Janše in njegove koalicije. Skupaj pa so praktično neustavljivi in bi jih v skrajnem primeru lahko morebiti ustavila le še organizirana ljudska jeza na ulicah Ljubljane in drugih večjih slovenskih mest.

Ko kot državljan poslušam razprave politika in poslanca Boruta Pahorja, se mi kar sama po sebi zastavljajo številna vprašanja kot, če je Pahor mogoče že postal član Janševe stranke SDS oziroma to namerava v bližnji prihodnosti postati ali, če se mogoče nista Janševa in Pahorjeva stranka združili v eno stranko, pa so to slovenski javnosti pozabili povedati? Je morebiti Pahor s svojo stranko SD postal član Janševe vladajoče koalicije pa so nam tudi to pozabili povedati ali pa sta morebiti podpisala kak skrivni sporazuma o sodelovanju z vsebino katerega pa me niti ne nameravata seznaniti?

Če nič od zgoraj navedenega ne drži, potem pa kot zagrizen pristaš teorij zarot smem domnevati, da nekdo iz Janševega kroga z nečim Pahorju krepko zvija roke in je iz njega naredil navadno politično in poslansko marioneto. Če tudi to ne vzdrži resnega premisleka, potem mi seveda ostane le še, da se oklenem domneve, da se Pahor na vsak način želi maščevati ljudstvu, ker ga je pomagalo odpihniti z mesta predsednika vlade in ker to ljudstvo tudi ne kaže kakega posebnega navdušenja nad tem, da bi Pahor kandidiral na jesenskih volitvah za predsednika države.

12 komentarjev:

  1. Podpišem tvoj tekst Plagiator!
    Čudim se le, kako da se mu članstvo SD-ja ne upre.

    OdgovoriIzbriši
  2. letos je Dobovšek v okviru predmeta Organizirana kriminaliteta predaval tudi o skrivnih združbah ala Lionsi, prostozidarji, Opus dei,... Namignil je, da obstaja podatek, da so se predavanj na FDVju konec osemdesetih na to temo udeležili tudi trije prijatelji in se po predavanju domenili, da se bodo medsebojno podpirali ne glede na to kdo bo kje. Mislim da sta dve osebi vidni že iz članka.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sploh ne čitam, samo komentiram: meni se zdi že dolgo kot da ni "prav pečen"

    OdgovoriIzbriši
  4. Članek je patetičen. Deluje, kot da je pisec zafrustrirana oseba leve provenience, ki voli Jankovića in se sprašuje zakaj mu na političnem parketu ni nikoli uspelo. Pahor je za take dripce gospod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Plagiator alias Darko Štrajn ?

      Samo vprašam .....

      Izbriši
  5. Jao, jao, Anonimni, daj se že enkrat nehaj skrivati za strankarskimi navodili ali pa navodili kvazi PR/marketinških strokovnjakov kaj in kako moraš kje napisati in začni razmišljati s svojo glavo - če jo imaš seveda. Zapis je vsebinsko odličen in vsekakor skrb vzbujajoč, glede na dejstvo, da je Janševa obveščevalna aktivnost že tako rekoč javno znana in se lahko samo sprašujemo, s čem "drži" Pahorja? Z nečem pa vsekakor, ker samo "neumen" Pahor ne more biti, tudi zato, ker je imel prepametne učitelje. Je pa treba Pahorju pomagati na način, da se čim preje umakne, da se verjetno s tem tudi umakne primežu Janše in začne mogoče svobodneje dihati. S tem pa se tudi stranka SD kočno lahko pobere iz pat pozicije, v katero jo je zapeljal zgolj in izključno Pahor sam!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobro, to je vaš konzervativni, udbomafijski pogled na zadevo! Vi statistično predstavljate 5 % populacije, saj ste skrajneži.

    Kaj pa pogled leve sredine, najštevilnejšega centra in pa še desne sredine?

    OdgovoriIzbriši
  7. Pahorja še najbolj cenim od vseh levičarjev v Sloveniji. Levičarjev tako ni v Sloveniji, so samo socialistični zblojenci, ki ves čas vpijejo kaj jim mora država vse dati in koliko pravic zagotoviti.

    Ko bo država Slovenija propadla ( in to se bo logično zgodilo, ker je število parazitov že zdavnaj preraslo število ustvarjalnih: 400.000 delavcev na svobodnem trgu ( v podjetjih, ki se borijo prodajati svoje izdelke v tujini in svoje strotive) FUTRA s svojim delom kar 2 miljona ostalih. Torej poleg sebe še 4 vsak. Zato bi ti delavci lahko imeli 4x višje plače. Pa jih ta parazitski socializem, v katerem ogromno luzerjev ZASTONJ ( beri parazitrsko) dobro živi, tako brezsramno že 70 let ropa in nateguje v stilu JEBE LUD ZBUNJENOG.

    pavel.blog.siol.net

    OdgovoriIzbriši
  8. Se en pljuvalnik po SD. Verjetno vzpodbujen s strani stricov,... Se dobro, da obstaja EMSO,...

    OdgovoriIzbriši
  9. Presenečen sem nad žolčnostjo komentarjev v katerih napadate avtorja gornjega prispevka, ki v resnici ni napisal nič drugega kot to kako del slovenske javnosti doživlja Pahorjeva ravnanja. Tako pa Pahorja kot politika in predsednika stranke SD ter kot poslaca doživlja del slovenske javnosti in to že vse od takrat, ko je postal predsednik vlade in do danes, ko je ponovno v opoziciji, kjer se očitno zelo slabo počuti. Sam daje vtis, da v opoziciji nima ne zaveznikov in ne prijateljev in da se veliko boljše znajde med koalicijkiskimi kolegi. In tega vtisa nima le javnost, temveč o tem največ govorijo prav njegovi strankarski kolegi, ki so vsekakor boljše informirani kot javnost, ki sme vedeti le tiso kar mediji objavijo.

    K takšni percepciji javnosti o Pahorju pa je največ prispeval prav Pahor sam in to največ v času, ko je vodil prejšnjo koalicijo in vlado. Politika je moja ljubezen, so njegove besede. Nočni obiski ameriške ambasade in moledovanje za pet minutni obisk Obame ter barantanje z zaporniki, njegove izjave novinarjem v Mariboru, in tako bi lahko še naštevali so vse prispevki, ki v javnosti niso pustili dobrih občutkov. Javnost je tudi hitro zaznala, da Jnašev propagandni stroj pljuje po vseh z vsemi topovi, le po Pahorju nikoli. Ne prej, ko je vodil vlado in so Golobiča ter Kresalovo nabijali na križ in ne sedaj , ko je v opoziciji. Vsi si lahko tarča le Pahor ne. Vse to je seveda javnost zaznala in se začela spraševati kaj se v ozadju slovenske politike dogaja. Zanimiva pa je tudi zaznava javnosti, da so na udaru desne medijske in vsake druge kritike najbolj ravno tisti na strani t.i. slovenske levice, ki so se Pahorju kakor koli zamerili.

    OdgovoriIzbriši
  10. Itaq o Borutu vse najslabš...zato mu pa podpora raste, najboljše menedžerju Zokiju, k še stožic ne zna spedenat pa pada...:)

    OdgovoriIzbriši
  11. Razlogi so vedno preprosti in elementarni. V primeru Pahorja gre za častihlepnost. Jaz tebi, ti meni, ali kot so rekli stari Latinci "Quid pro quo". Borut Pahor bo na jesenskih predsedniških volitvah kandidiral za predsednika. V zameno za podporo Janši pri "varčevanju" in "zlatem pravilu", ga bo SDS podprla v drugem krogu predsedniških volitev, še pred tem pa bo v predvolilni kampanji sesula Türka. Najbrž ni nihče spregledal, kako uspešno je Pahor nadomeščal Janšo, ko je bil ta na dopustu in nato v Nemčiji.

    Gre v bistvu za preprost in pošten dogovor, v katerem vsi dobijo. Tipićna win - win situacija. No morda ne ravno vsi, saj nekaj izgubi SD na kredibilnosti in veliko slovenski srednji razred v denarnici, ampak pri vseh win - win situacijah je vedno tudi nekaj kolateralne škode.

    OdgovoriIzbriši