sreda, maj 16, 2012

Res je najlepša in še najbolj pametna!

Precej rumeni portal PODLUPO je objavil fotografije  poslank v državnem zboru kot parado lepih nog v slovenskem hramu demokracije. To z našim državnim zborom kot "hramom demokracije" seveda nisem mislil preveč resno, da ne bi morebiti koga zavedlo.

Pa pustimo tokrat to temo ob strani. Tudi Plagiator ima pravico da je občasno malo rumen in malomeščanski v tistem najbolj nesrečnem pomenu besede. Raje se vrnimo k paradi lepih ženskih nog, ki krasijo naš parlament. Pri lepih ženskih nogah je konkurenca res huda in težko ali skoraj nemogoče bi bilo določiti katera ima najlepše.

Pa se še premaknimo od lokalnega h globalnemu ali od nog k celotni podobi slovenske poslanke. Tukaj pa je Maša Kociper, poslanka Jankovičeve PS, brez konkurence. Ne le, da je zelo lepa, je tudi zelo brihtna, izobražena in načitana ter z okusom oblečena dama in s prefinjenim občutkom za lepo in omikano obnašanje. Ima vse to kar njenim kolegicam, nekaterim celo zelo, pogosto primanjkuje.
Očitate mi subjektivnost, pristranost in nekritičnost? Seveda imate prav v svojih očitkih. Pri ocenjevanju žensk sem namreč vedno tak. Ste pozabili, da imajo vsake oči svojega malarja? Priznajte mi vsaj to, da imam kar se vidne podobe slovenskih poslank tiče, dober okus in ostro oko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar