sobota, marec 10, 2012

Žrtev množice anonimnih podkupovalcev!

Znani Rado Pezdir je ponovno v centru pozornosti slovenske medijske in državljanske javnosti. Sedaj ima težave zaradi svojega osebnega poznanstva in prijateljevanja s finančnim ministrom Šušteršičem. Lotili so se ga namreč anonimni podkupovalci, ki ga vse povsod obletavajo s polnimi kovčki denarja. On pa noče in noče, ker njega se podkupiti ne da.
Po pomoč se je tako zatekel že h Klemenčiču, ki je šef protikorupcijskega urada in za gospode s kovčki naj bi se zanimal tudi že NPU. Celo v Financah se jih je s kolumno lotil Pezdir in jim javno sporočil, da so tepci ter navadni norci, ker njemu je do denarja toliko kot do lanskega snega. Svojega dolgoletnega prijateljstva z ministrom Šušteršičem za en kovček denarja ni pripravljen prodati in še ženo mu je minister na ministrstvu zaposlil in tudi to nekaj šteje.

Plagiator sicer ni strokovnjak za preprečevanje podkupovanja in še manj za odkrivanje ter predvsem dokazovanje kriminalnih dejanj. Vendar se mi le zdi malce čudna vsa ta zgodba okrog množice podkupovalcev s kovčki polnimi denarja, ki Pezdirju ne dajo miru, ker samo navesti neka imena kriminalistom in Klemenčiču, bo pa menda le premalo. Ti bodo potrebovali veliko več od le Pezdirjevih navedb imen, ki naj bi mu v roke tiščali te znamenite kovčke. Sedaj, ko celotna javnost ve za te kovčkonosce, se bodo ti skoraj zagotovo potuhnili in jih ujeti ne bo mogoče. Že sama okoliščina, da so kovčke polne denarja v roke tiščali prav Pezdirju, veliko pove o inteligenci teh ponudnikov denarja, če v resnici sploh obstajajo.
Celotna zgodba je prav zanimiva in če se je obračuna s temi prinesitelji kovčkov Pezdir lotil tako, da jih je najprej v medijih osramotil ter njihova dejanja razkril in šele po tem začel informacije o njih dajati tudi kriminalistom ter Klemenčiču, potem lahko zgodbo kar zaključimo ter nanjo pozabimo. Razen če namen vsega tega medijskega viharja ni kak drug in nam navadnim smrtnikom neznan. Če namreč NPU in Klemenčič ne bodo mogli prav nobenega od teh kovčkonoscev identificirati in do tožilcev pripeljati in ti Pezdirjevih obtožb osumljencem ne bodo mogli tudi dokazati, potem bi lahko Pezdir imel s tem še kar nekaj težav v prihodnje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar