nedelja, marec 04, 2012

Čas je za odločni NE slovenski in EU plutokraciji!

Nezadržno prihaja čas, ko bo potrebno glasno izreči odločni NE vsem nadaljnjim omejevanjem ljudi in pehanjem v revščino. V Sloveniji je revščina postala že setsavni del družbenega sistema in s tem se sprijazniti ne more in ne sme nihče. Smo res pripravljeni za to, da se obdrži evro, v revščino ter brezup pahniti nekaj sto tisoč slovenskih družin? Pri tem pa slovenski državljani in državljanke s svojimi odrekanji, varčevanji in revščino ne morejo ne rešiti in ne ogroziti skupne evropske valute - evra. Travo lahko jemo tudi brez evra, ki ga vsi drugi v EU potrebujejo veliko bolj kot mi.
Slovenija je vsak dam manj demokratična družba in vsak dan bolj spominja na tipično plutokracijo uvoženo iz EU in ZDA. Krog tistih, ki v tej državi sprejemajo pomembne odločitve je vedno bolj ozek in zaprt in iz sistema strankokracije nezadržno prehajamo v plutokracijo za katero so značilni prav ti pojavi, ki jih v slovenski družbi zadnje mesece zaznavamo.
Centralizacija oblasti v ozkih elitnih krogih, ki sočasno po raznih povezavah obvladujejo tudi kapitalsko finančne centre, pravosodje s tožilstvom, policijo in vojsko ter tajne službe, izvršno in zakonodajno vejo oblasti, so dovolj zgovorni znaki, da se v Sloveniji demokracija umika plutokraciji. Plutokracija pa pomeni totalitarizem, diktaturo male manjšine nad veliko večino, popolno prevlado kapitala nad delom, bedo in revščino ljudskih množic, omejevanje političnih, socialnih, zdravstvenih, delavskih ter mnogih drugih pravic. Največji del teh narodovih nesreč pa je uvožen prav iz EU.
Če že nihče drug v tej državi, bi se vsaj sindikati, kot edina organizirana družbena sila na katero bi morebiti lahko osiromašeno ljudstvo še računalo, morali tega zavedati in takoj spremeniti svoj način delovanja ter odločno začeti postavljati prave zahteve. Ni naloga sindikatov, da sočustvujejo ter točijo solze skupaj s kapitalskimi, finančnimi in političnimi elitami ter njihovimi križi ter težavami, ki so si jih sami ustvarili in nakopali, temveč da se že končno postavijo na čelo vseh tistih zaradi katerih so nekoč v zgodovini sploh nastali ter obstali. Če tega ne bodo uspeli pravočasno razumeti jih bo odpihnilo in na njihovo mesto bodo stopili anarhija ter kaos in krvava diktatura.

Ni komentarjev:

Objavite komentar