sreda, marec 14, 2012

Kje pa ste bili vse do sedaj?

S pletne strani DLGV 

Primer Vaskrsić
V DLGV odločno nasprotujemo nespoštovanju plačilne discipline in izmikanju plačila računov, saj menimo, da je plačilna disciplina temelj pravne države, ki je v trenutni gospodarski situaciji še posebej pomembna.

Saj skoraj ni mogoče verjeti kaj so v Virantovi listi zapisali. Kje pa ste bili vse doslej, ko je zaradi plačilne nediscipline v gospodarstvu propadlo že več sto malih podjetnikov, podjetnikov podizvajalcev velikih gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov. Skoraj ni minil dan, da na TV ne bi gledali nesrečnih podjetnikov, ki so prosili državo in politiko naj jim vendar pomagata, ker jim nihče več nič ne plačuje in tako sami ne morejo plačati svojih delavcev in nadaljevati dejavnosti. Se v DLGV sploh zavedajo koliko delovnih mest je bilo že izgubljenih in koliko delavcev je tako ostalo brez služb prav zaradi plačilne nediscipline in jih to vse do danes ni prav nič vznemirjalo. Kaj če bi red na področju plačilne discipline začeli najprej delati kar v svoji stranki in med svojimi poslanci. Kot bi rekli preprosti ljudje, da bi najprej pometli svoj prag in potem solili pamet drugim ter javno zganjali demagogijo.


V vseh večjih stečajih, ki smo jim zadnjih nekaj mesecev bili v Sloveniji priča, so bili kolaterna škoda prav mali podizvajalci, ki jih nihče ni želel zaščiti ali jim kakor koli pomagati. Ta praksa se še vedno nadaljuje in Obrtniška zbornica v imenu svojih članov na to glasno opozarja. Vendar se Virantova lista vse do danes ni oglasila in tudi nič nismo slišali, da bi v Državnem zboru vložila kakšne zakonske predloge s katerimi bi to agonijo vsesplošnega neplačevanja presekala in vzpostavila vsaj nek znosen red na tem področju.
Sedaj so se oglasili z demagoško izjavo, ko je sodišče zaradi borih 124 evrov navadnemu državljanu zarubilo hišo in ga bo čez dva dni z družino vrglo na cesto. Tako  so se šele v tem nesrečnem primeru ti lažni pravičniki spomnili na to, da je plačilna disciplina temelj pravne države. Se to člani Virantove liste norčujejo iz državljank in državljanov? O kakšni pravni državi pa to govorijo? Takšni po njihovi in njihovih strankarskih prijateljev meri ali o kakšni neki? 
Z leporečenjem in zavajanjem naivnih ljudi se nekaj časa da tudi v politiki preživeti. Vendar dolgo vsekakor ne. Še posebej, če ti moč oblasti stopi v glavo ter zamegli pogled in razum in začneš po spletu pisati in zagovarjati neumnosti ter se grdo sprenevedati.

1 komentar:

  1. Nič ni narobe,
    če Virantova lista ščiti upnike. Narobe pa je, da ščiti sodišče, ki je za izterjavo minornega zneska zagonilo 80.000 evrov dolžnikovega denarja.
    Ob taki absurnosti je sklicevati se na zakone, zavržno dejanje.

    OdgovoriIzbriši