sobota, marec 17, 2012

Cenjeni predsednik sedaj se pa pripravi!


Aktualni predsednik dr.Danilo Türk je v videonagovoru na svoji spletni strani napovedal, da bo na letošnjih jesenskih predsedniških volitvah vnovič kandidiral za predsedniško funkcijo. Kot je poudaril, je nestrankarski predsednik in bo nestrankarski kandidat za drugi predsedniški mandat.

Le vprašanje časa je bilo kdaj se bo zgodilo, kar je veliko državljank in državljanov pričakovalo, da  bo aktualni predsednik države javno napovedal svojo vnovično kandidaturo. Sedaj je torej storil tudi to. Malo ga je sicer prehitel že Janez Janša, ki je v dirko prej prijavil svojega prvega dirkalnega konja Milana Zvera. Ima pa prefrigani Janša namen v igro poslati še enega in sicer Boruta Pahorja. To naj bi bilo kot neko presenečenje kar pa seveda že dolgo ni in tega krogi okrog Janše ter njegove aktualne vladne koalicije niti ne skrivajo.
Pravo se bo začelo šele takrat, ko bo Janša na start postavil še svojega zadnjega skritega aduta Boruta. Na to niti ne bo potrebno dolgo čakati in se bo skoraj zagotovo zgodilo še pred poletjem.

Aktiviran bo takoj tudi ves desni medijski in propagandni stroj, ki bo dnevno pljuval na dan nove in nove polresnice, laži in izmišljotine. Nič kar je oziroma bo v zvezi z aktualnim predsednikom in bi mu lahko kako koli škodovalo ne bo zamolčano, pozabljeno ali preslišano. Pisunčki iz teh krogov zagotovo že brusijo peresa in se pripravljajo na čas, ko jim bo na račun aktualnega predsednika dovoljeno povedati in napisati vse kar jim bo padlo na pamet. In Janšev propagandni stroj bo v tem primeru še okrepljen s Pahorjevimi političnimi pristaši ter propagandisti, ki bodo vse to česar sami ne bodo upali povedati ali objaviti, podarjali svojim novim zaveznikom in prijateljem. 

Res te mora biti kar precej v hlačah, da se podaš v tekmo v kateri sta kot nasprotnika  združena Janez Janša in Borut Pahor. Že zaradi tega si aktualni predsednik dr. Danilo Türk zasluži moje spoštovanje in skoraj zagotovo tudi moj glas.

7 komentarjev:

  1. Če bi Pahor že prejšnjič kandidiral za predsednika, bi imeli relativno v redu predsednika (manj hohštaplarskega in zapravljivega) ker ga je pa Kućan prisilil, da je šel dirkat za vlado (in ga je po tem preko Kresalove in Golobiča zlorabljal) smo pa v taki buli, kot še nikoli! Pahor je tako postal ena najbolj tragičnih figur moderne slovenske politike. Mi pa talci njegovega mentorja, mecena in režiserja iz Murgelj. Plagiator, če ima Debilo Turk tvoj glas, potrebuješ strokovno pomoč.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma daj Anonimni mir s tem Pahorjem. To je človek, ki nima lastnega ponosa, zato smo tu kjer smo.
    Pa ne mislim, da je imel vse narobe, daleč od tega. Da se v koaliciji niso razumeli je kriv prav on s svojimi delitantskimi potezami, izjavami...Vse je imelo neke posledice, ki so se začele verižit. Ta nas bo še navzven prodal in osramotil.

    OdgovoriIzbriši
  3. Plagijator, pa pravzaprav kdo si ti? Šlogarca, plačanec, ki naj deskriditira sedanjega predsenika...?
    Menim, da si bolan.

    OdgovoriIzbriši
  4. V bistvu nisem oz ne bom za nobenega od teh treh! Nobeden ni v redu in bilo bi najefikasneje in najrazumenej predsednika države ukiniti! Tega instituta ne potrebujemo.

    Majer bo pa prišel na svoj račun, le malo bo še treba počakat. Še sanja se mu ne kaj ga čaka. In prav je tako.
    Ni je večje močvare in beznice na svetu kot je Slovenija!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne vem, zakaj bi naj vstop Boruta Pahorja v predsedniško tekmo pomenil, da ga je poslal Janez Janša. SD ima svoje interese in imeti na položaju predsednika države svojega človeka zagotovo je plus. Recimo, da Pahor postane predsednik države, funkcija, ki bi mu zagotovo zelo ležala, saj bi za razliko od Turka in Zvera mnogo manj razdvajal Slovence in da si SD dobi novega predsednika stranke, ki jih bo popeljal v prihodnost. To je samo v njihovo korist.

    Treba se je navadit, da v državi nimamo samo dveh polov in izdajalcev med njima, ampak je to malo bolj zapleteno. In da Borut Pahor pač pelje svojo sredinsko politiko in ima vizijo, čeprav včasih skregano s pametjo, ki ni ne Janševa, ne Kučanova ampak samo njegova.

    OdgovoriIzbriši
  6. Slovenija je resnično dežela totalnega absurda. Na koncu bomo morali, če se bomo hoteli znebiti hohštaplerskega drugorazrednega partijskega fosila, še res voliti tistega, ki nas je spravil na kant. In ga bomo dobili! Katastrofa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Na žalost moram v tem primeru pritrdtiti Plagiatorju. Celo Novakova se je zaletela in povedala, da bo NSi podprla Pahorja, ker se zavedajo, da Zver nima možnosti za izvolitev. Insajderji iz krogov blizu koalicije so tudi že pred časom povedali, da gre za star dogovor med Janšo in Pahorjem. Da je nekaj na tem, pa smo lahko zaznali tudi ves čas Pahorjevega mandata, ko s strani SDS na njegov račun ni bilo slišati skoraj nobene kritike ali kakšnega političnega napada. Sočasno pa so trgali ter cefrali Golobiča, Kresalovo in nekaj časa tudi Erjavca.

    Komentatorju, ki se razmetava z medicinskimi diagnozami o mentalnem zdravju pa le priporočilo, da najprej poskrbi za svoje duševno zdravje, ker sem opazil, da podobno ravna tudi pri komentiranju na Drugem svetu in še kje.

    OdgovoriIzbriši