nedelja, marec 25, 2012

Ropanje že izropanih po slovensko!

Janševa vlada nas je osrečila s programom varčevanja s katerim bomo rešili državo. Kdo naj bi jo rešil? Ne MI in ne politika in ne privilegirane kapitalske in finančne elite, temveč državo naj bi po predstavljenem vladnem programu predvsem reševali  že tako obubožani upokojenci, bolniki, invalidi, brezposelni in mizerno plačani delavci realnega sektorja, ter še nerojeni in že rojeni otroci in njihovi starši, in nekaj bi naj ponovno prispevale nekatere skupine slabo plačanih delavcev v javnem sektorju.

Koalicijski politiki, opozicijski pa sramežljivo in bolj tiho, predstavniki kapitalskih in finančnih elit ter delodajalci, razni verniki neoliberalnih in vulgarnih kapitalistično izkoriščevalskih doktrin s fakultet in inštitutov in vsi drugi, ki so vse življenje prisesani na varne državne jasli, pa kričijo: varčevati je treba, vsi se moramo ( morate je prav slišati in razumeti ! ) biti pripravljeni odrekati in zategniti pasove. Trpite na zemlji, da vam bo v nebesih lepše, zastrašujoče grmijo cerkveni pridigarji. Oboji v en glas za rešitev države in EU in pri tem prav nobeni nimajo v mislih kot sestavni del te države tudi brezpravnih in osiromašenih ljudskih množic. Kako je že nekoč zapisal Marx, da se ti smatrajo za variabilni kapital v produkcijskem procesu. Nekaj takega kot stroj, ki ga zavržeš, ko se pokvari ali slaba roba, ki pač v proizvodnji ni več za uporabo in gre na odpad ali na smetišče.

Našo slovensko zakonodajo in socialne, pravne, ekonomske in druge pravice ljudi sinhroniziramo z evropsko zakonodajo, hiti zatrjevati premier Janez Janša na TV. Če se ne boste strinjali pa bomo odstopili z oblasti na kocu še zagrozi.
Pa odstopite in to čim prej! Zaradi grožnje z odstopom z oblasti ali celo s samim morebitnim vašim odstopom več sto tisoč slovenskih revežev, tistih, ki so pognani na sam rob revščine, 135 tisoč brezposelnih, slabo plačanih delavcev, upokojencev z slabimi pokojninami in  drugih brez bodočnosti, ne bo potočilo niti ene same solze. Če pa ne boste odstopili in boste svoje namere na silo uresničili, pa bodo vsi ti in še mnogi, ki se jim bodo morali pridružiti, potem še leta in leta točili krvave solze.

Daleč prevelika je že množica revnih, brezpravnih, osnovnega človeškega dostojanstva razlaščenih in oropanih bodočnosti od otrok, mladih ter do vseh drugih kategorij državljank in državljanov, da bi najprej reševali državo in EU ter ne njih. Najprej bomo torej rešili največjo večino teh in šele potem vse drugo kar mora biti v funkciji obstoja tega naroda ter zagotovitve življenjskih potreb in želja vsakega njegovega pripadnika. Takšen bo vrstni red prioritet vašega vladanja cenjeni predsednik vlade Janez Janša in to velja seveda tudi za vse vaše koalicijske potrčkote. Ker v nasprotnem bodo težave! Ljudstvo v državi Sloveniji bo obstalo ne glede na to kdo bo vladal. Če ne boste vi gospod Janša, pa bo pač kdo drug. Med reveže se nihče sam ne tlači, med vladajoče in privilegirane pa.

6 komentarjev:

  1. BRAVO !!!!! TAKOse piše! Pahorček je brcal in se kobacal po vrhu oblasti tri leta in naredil škode za trideset let ! Sedanji VELIKI VODJA bo enako ali ŠE VEČJO škodo naredil V TREH MESECIH !ALI NI BOLJE ZA FOLK, da čimprej uresniči svojo grožjo, in ne le to, naj se ukrca na prvo letalo in se čimprej pobere k svojim prijateljem v deželo kengurujev , saj tam zagotovo nimajo tako nesposobnih politikov , morda ga še čaka svetla prihodnost !

    OdgovoriIzbriši
  2. plagiator motiš se točili bomo solze in to velike solze kaj solze to bodo kar kaplje,ampak kaplje RADOSTI ZA [NAŠIM JJ].

    OdgovoriIzbriši
  3. no sej enkrat sem že napisal, da ekonomist ravno nisi, si pa velik filozof nakladač in mešalec megle!

    OdgovoriIzbriši
  4. PA saj ni treba da si "EKONOMIST" za revežem prazniti žepe , dokler je še kaj v njih , TO RABOTO obvladajo že navadni ŽEPARJI ! Pravi ekonomisti bi izprašili rit BANKIRJEM, TAJKUNOM, LOPOVSKIM ODVETNIKOM, SKORUMPIRANIM DRŽAVNIM URADNIKOM, FARŠKI PEDOFILSKI GOLAZNI, PODJETNIKOM, KI IMAJO DELAVCE NA MINIMALCU,SAMI PA SVOJE RITI NA 40 meterskih jahtah! Ali sem naštel dovolj?

    OdgovoriIzbriši
  5. PA ŠE ENO VPRAŠANJE , kje se sedaj potika "ERJAVOSRAJČNIK" , ki je obljubljal "ZASČITO UPOKOJENCEV" potem se pa PRODAL za ministrski stolček ????????? Kje si sedaj TI prevarantska SLIKA ??????

    OdgovoriIzbriši
  6. Žerjav se bo v kratkem iz napovedanega "rešitelja" slovenskega gospodarstva s svojimi dejanji spremenil v njegovega grobarja. Erjavec je za ministrski stolček na zunanjem ministrstvu pljunil po svoji najštevilčnejši volilni bazi - upokojencih. Novakova je iz svojega ministrstva kar takoj naredila ministrstko turistično agencijo. Turk pa je poletel v višave iz katerih labirintnih poti v svojem veleministrstvu več ne vidi in sedaj blodi ter se išče. Virant, ki se je izkazal za zvito lisico in je prepričan, da lahko vozi malo po levi in malo po desni, pa se bo tudi v kratkem zavozil. Vse druži le neizmerna želja po oblasti, privilegijih in koristih, ki jih lahko uresničijo le pod Janšo in podpori iz ozadja njegovega tihega družabnika Pahorja.

    Nekdo je zgoraj avtorju tega bloga očital, da se vidi, da ni ekonomist. Da v tej deželi prepoznaš izkoriščane in reveže ter kako njihovo število strmo narašča, pa res ne potrebuješ ekonomske izobrazbe.

    Doslej predstavljeni ukrepi vlade temeljijo res izključno na dodatnem obremenjevanju najštevilčnejših ter najbolj občitljivih družbenih skupin. Če je to vse kar zna in zmore ta Janševa vlada, potem je res boljše, da se čim prej poslovi, dokler se njej in nam vsem država in družba ne sesujeta sami vase in v vsesplošen kaos.

    OdgovoriIzbriši