torek, marec 27, 2012

Prijatelja: ko Janez govori in grozi, Borut trdovratno molči !

Če vas klik popelje na spletno stran Pahorjevih SD-jevcev vas tam pričaka nekaj parol:

Vabimo vas, da se nam pridružite! 
Za varno, mirno, ekonomsko uspešno družbo.
Za pravno, pravično ter solidarno družbo.
Za varovanje človekovih pravic ter svoboščin.
Za spoštovanje človeka in njegovega dostojanstva

Hvala za povabilo, vendar raje ne bi! Obstaja kak dober razlog, da bi se vam pridružil? Ne poznam ga! Tri leta ste vodili vašo in tudi mojo državo in za vami ni ostalo kaj veliko od mirnosti, varnosti in uspešnosti. O kakšni pravni, pravični in solidarni družbi pa je sploh nespodobno govoriti. No nekaj človekovih pravic in svoboščin nam je res še ostalo, vendar za to nimate le vi v SD-ju zaslug. Pravzaprav jih imajo največ politične in civilno družbene organizacije izven naše države Slovenije. Pa tudi to se v zadnjem času kar precej spreminja. S spoštovanjem človeka in njegovega dostojanstva pa je v Sloveniji že nekaj časa tako, da to določajo debelina denarnice in članstvo v določeni elitni združbi ter politični in ekonomski družbeni status posameznika in temu sorazmerno je seveda deležen potem še  spoštovanja in priznanega družbenega dostojanstva. 
Koliko spoštovanja in dostojanstva ste cenjeni SD-jevci namenili oropanim in na cesto vrženim delavcem Vegrada, da ostalih nekaj deset tisoč, ki so službe izgubili v času vašega vladanja niti ne navajam?

Vendar nas sedaj skrbi nekaj drugega. Janševa vlada je pripravila zastrašujoč program odrekanja in ukinjanja pravic, ki ga želi realizirati na hrbtih, že v vašem času vladanja osiromašenih in bodočnosti razlaščenih, družbenih skupinah. Zaskrbljeno se oglašajo  sindikati, oglašajo se, res da nekam tiho in sramežljivo, celo nekateri opozicijski poslanci, oglašajo se intelektualci, tudi sicer nekam poredko in oglašajo se predstavniki družbenih institucij s področja socialnega varstva in skrbstva, zdravstva in drugi. 

Pogrešamo pa glas nekdanjega premiera in današnjega voditelja opozicijske stranke SD Boruta Pahorja. Se bo pojavil pred ljudmi in kaj na to temo javno povedal? Pa ne, da se je ustrašil ljudi in jim ne upa pred oči in jih nagovoriti? Tega skoraj ne morem verjeti, ker politika je vendar njegova največja ljubezen. In dnevi so prav tem času tudi lepi in skoraj že preveč sončni. Res je, da so vlaki odpeljali, pa brez skrbi, bodo pripeljali drugi in tudi semaforji jih zaustavili ne bodo. Vse se bo na njih zeleno bleščalo. In sedaj se bo v parlamentu lahko še sprostil, ker Jankoviča ne bo več tam. Če bo odletel Karlek, bo lahko vskočil in tako ponovno rešil državo. Priložnosti bo torej na pretek.


Saj je vendar socialni demokrat, tako vsaj sam zase trdi. In za socialne demokrate naj bi bilo značilno, da jim je vse to kar na svoji spletni strani oglašajo, nekaj najbolj svetega. Torej smemo pričakovati, da se bodo SD-jevci in njihov vodja Borut Pahor v tem primeru Janševe namere ropanja že oropanih ter demontaže socialne države, postavili na stran nesrečnih ljudi, ki jim je program odrekanja in ukinjanja pravic namenjen? 
Pa ne, da je res to kar se šepeta, da Borut Pahor v ozadju tiho podpira te in še vse druge že sprejete ali predvidene ukrepe Janševe vlade in vladajoče koalicije v zameno, da ti potem njega podprejo v kandidaturi za predsednika države. Da bi si Borut Pahor želel priti v kabinet predsednika države po poti tlakovani s trpljenjem in nečloveškim odrekanjem največjega dela prebivalcev te dežele pa le nekam težko verjamem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar