četrtek, marec 29, 2012

Za dobrim konjem se vedno kadi!


VEČER, 28.03.2012

Ivanu Vogrinu ne bo uspelo

V začetku januarja je predsednik Državljanske liste in predsednik državnega zbora Gregor Virant svojemu poslancu Ivanu Vogrinu postavil ultimat, naj svoje upnike poplača do konca marca ali pa bo svetu stranke predlagal, naj ga pozove k odstopu s poslanske funkcije. Dva dni pred tem rokom Vogrin pravi: "Trudimo se, da bi v doglednem času podjetje sanirali, a do 31. marca je to nemogoče."

Naslov tega prispevka seveda ni izbran naključno. Poslanec iz Lenarta Ivan Vogrin je res mož za katerim se vedno kadi kjerkoli že je in seveda se občasno na hipodromu kadi tudi za njegovimi konji, katerih lastnik je. Pa tudi njegovim upnikom se krepko megli in kadi pred očmi, ker se zavedajo, da so se jim odkadili njihovi denarci vloženi v posle, ki so jih sklepali s podjetnikom Vogrinom. Pa tudi njegovim zaposlenim se je že nekajkrat kar krepko pokadilo pred očmi zaradi razmer v podjetju.  In pred leti se je krepko pred očmi kadilo tudi občanom občine Lenart, ko jim je Ivan Vogrin županoval in kadilo se je ves čas njegovega županovanja tudi delavcem občinske uprave ter nekaterih javnih zavodov v občini. Kjer se Ivan pojavi tam se praviloma močno kadi.

Virant ima prav, ko mu je postavil ultimat v katerem od Vogrina zahteva, da uredi svoje poslovne in finančne odnose s poslovnimi partnerji in nategnjenimi kupci. Še bolj prav pa bi Virant imel, če bi nekaj podobnega zahteval tudi od Mariborske nadškofije in njenih podjetij, ki so NLB spravili na kant in jo bom moral sedaj prisilno reševati tudi sam, čeprav me takrat, ko so bankirji ob ministriranju politikov nadškofijo bogato zalagali z denarjem, nihče ni nič vprašal. 

Vogrinovih dolgov mi seveda ne bo potrebno pokrivati in že zaradi tega bi od predsednika Državnega zbora Gregorja Viranta , ki tako rad jaha vranca pozitivnih in moralnih vrednot, pričakoval, da me kot državljana zaščiti pred ropanjem raznih "civilnih družb" in da pred njimi zaščiti tudi najino državo Slovenijo. 
Tako kot mora Vogrin vrniti kar je dolžan, mora to kar je dolžna vrniti tudi Mariborska nadškofija. Začeli smo z rubeži zaradi dolga 124 evrov in sedaj nadaljujmo vse tja do dolgov vrednih nekaj sto tisoč ter milijonov evrov. 
Saj smo pred zakonom vsi enaki, mar ne cenjeni predsednik Državnega zbora Republike Slovenije gospod Gregor Virant??

Ni komentarjev:

Objavite komentar