ponedeljek, marec 12, 2012

Radek se je očitno krepko zaplezal!

Vse bolj očitno postaja, da si je naš Rado Pezdir za osvojitev visokega skalnega vrha izbral prezahtevno smer in se krepko zaplezal.
Danes nič več ne govori o množici gospodov s kovčki polnimi denarja, ki naj bi ga obletavali in tako preko njega želeli podkupiti še finančnega ministra Šušteršiča. Sedaj govori in razlaga le še o podlih doktrinah nekaterih potencialnih podkupovalcev, ki se nekje sestajajo in kujejo črne zarote ter snujejo nove načine in metode kako koga v tej deželi podkupiti in pri tem svojem nečednem početju naj bi omenjali tudi njega kot zelo pomembno persono na poti do ministra. Rado je sedaj spremenil taktiko in prešel od konkretnega k splošnemu, čeprav je najprej obljubljal ravno nasprotno.
In sestal se je Radek  s Klemenčičem, pa s predstavniki NPU in celo s samim ministrom policijskim gospodom Gorenakom. Vsem je podrobno razložil kako v tej deželi barabe in paraziti podkupujejo, se sestajajo na tajnih sestankih, kujejo strategije podkupovanj in v tej nečedni raboti omenjajo celo njega. Kot, da minister, kriminalisti NPU in Klemenčič vsega tega ne bi že dolgo sami zelo dobro vedeli.
Rado se je očitno krepko zaplezal in sedaj se rešuje kakor pač ve in zna. S svojo kolumno  v Financah in nekaj prvih javnih nastopih je povzročil velik in glasen pok, da bi se potem le malo pokadilo in malo zasmrdelo ter v javnosti vse skupaj ustvarilo veliko zanimanje in  ogromna pričakovanja. In ta pričakovanja javnosti so tudi edini učinek Pezdirjevega poka. Kako se bo Rado iz vsega tega izvlekel je seveda njegov problem. Nam pa le še ostaja skrivnostno vprašanje s kakšnimi nameni se je Rado lotil ustvarjanja tega velikega poka, ki se sedaj razblinja v nič? Gre res le za ponesrečeno lastno samo promocijo kot nekateri natolcujejo? Ali pa mogoče v ozadju le gre za nekaj več in kaj bolj konkretnega, ki pa se je na veliko žalost načrtovalcev sedaj grdo sfižilo?
V današnjem medijskem pojavljanju je Rado bil že veliko manj revolucionaren in samozavesten ter prepričan, da bo enkrat za vedno opravil s korupcijo v državi in je ves nesrečen poklical na pomoč vse, ki bi mu kakor koli lahko pomagali, da se iz te zaplezane situacije nekako izvleče. Gorniki bi temu rekli, da se je v skalo podal z neprimerno in zelo pomanjkljivo opremo.

2 komentarja:

  1. Yep yep...najboljše bi naredil če bi bil tiho in vzel denar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Črepinko in Klemenič ga že rešujeta iz zagate. Odslej bodo vsi trije srečni, če se vse skupaj čim prej pozabi, ker je zelo malo verjetno, da je Pezdir NPU in Klemenčiču uspel predati kaj koristnega.
    Pezdir je obljubil slovenski javnosti "veliko zgodbo" od katere očitno ne bo nič. Pa bi bilo tako prijetno videti zaključek velike zgodbe. Škoda, da je zapacal.

    OdgovoriIzbriši