sobota, september 29, 2012

Upornik ob pravem času in proti pravim stvarem!


DELO, 29.09.2012

Ljubljana – Po četrtkovi kriminalistični preiskavi zaradi projekta Stožice je župan Zoran Janković v petek 28.09.2012 ob 9. uri v mestni hiši sklical posvet z direktorji ljubljanskih javnih podjetij, holdingi, občinskimi funkcionarji, javnimi zavodi, tudi ravnatelji ljubljanskih šol in vrtcev. Takšnemu posvetu je edini javno nasprotoval ravnatelj OŠ Prule Dušan Merc, ki županu očita, da jih s posvetom želi »instrumentalizirati oziroma zlorabiti«.

Medijsko pojavljanje tega gospoda spremljam že lep čas. Pravzaprav moram priznati, da mu celo malo zavidam njegovo intelektualno okretnost v lovljenju pravega vetra v svoja jadra. Ko so mediji objavili kako je nastopil na tem ponesrečenem zboru v ljubljanski mestni hiši pri županu Jankoviču in sem slišal njegovo izjavo na TV ter potem to isti izjavo še nekajkrat ponovljeno in malo spremenjeno, mi je šlo pa res krepko na smeh. V prvi izjavi se mu je očitno malo zaletelo in je zahteval ob odstopu Zorana Jankoviča tudi odstop Janeza Janše. V javnosti se je verjetno želel prikazati kot politično in ideološko neodvisen in korekten ter do vseh političnih in oblastnih grešnikov enako kritičen ter načelen.

Ko je svojo izjavo za medije v drugo in tretje ponovil, pa o zahtevi po kakšnem odstopu Janeza Janše ni bilo več nič govora. Le še Zoran Jankovič naj bi po njegovem moral odstopiti. V prvo mu je očitno jezik malo prehitel sive celice in te napake potem seveda ni več ponovil. Janša je le Janša in njemu se zameriti ne bi bilo dobro. Ko vsi mlatijo po Jankoviču se tudi kritika nekega Dušana sčasoma utopi v poplavi drugih in če bi se kdaj politične razmere obrnile, bo to njegovo izjavljanje že pozabljeno. Važno je, da je bil sedaj ob pravem času in na pravem mestu ter ob pravi priložnosti na »pravi« strani in si s tem zaslužil tako želeno in  notranje potrebovano javno medijsko pozornost. Tega seveda tudi Janez Janša in njegovi politično ideološki psi čuvaji medijskih ter drugih javnih sporočanj ne morejo in ne bodo spregledali. Sedaj vedo kako junaško in odločno se je Dušan postavil in to je v tem času od vsega še najpomembnejše. Ob tem pa naj zapišem še, da sem sam vedno veliko bolj cenil ljudi, ki so se v kritičnih ali težkih trenutkih upali postaviti ob stran šibkejšega in sataniziranega, ne glede na morebitne posledice, od tistih, ki vedno iščejo le varnost ter se neprestano postavljajo ob stran močnejših in vplivnejših.

Zloben kot sem, se mi nekako dozdeva, da če bi se na tistem srečanju pri Jankoviču vsi prisotni postavili zoper svojega župana in predsednika PS ter zahtevali njegov odstop z vseh funkcij, bi pa bil naš  Dušan Merc skoraj gotovo ponovno nasprotnega mnenja in bi si tako ponovno zagotovil medijsko pozornost in odmevnost svojega nasprotovanja. Vedno, ko o njem kaj preberem v medijih ali ga poslušam na TV, se ne morem znebiti občutka, da spada v tisto kategorijo ljudi, ki zjutraj, ko se prebudijo, najprej prižgejo radio, da slišijo, če se slučajno oblast skozi noč ni zamenjala in si šele potem izberejo barvo kravate za tisti dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar