torek, september 18, 2012

Kaj bo naš Matej storil, ko mu bo zmanjkalo strank?



Dr. Matej Lahovnik, profesor, nekdanji član Zares-a in minister za gospodarstvo, pred tem odkrit simpatizer LDS-a in potem SD-ja, ter Viranta in takrat njegove stranke LD v ustanavljanju, član ekipe modrecev, ki je želela resetirati Slovenijo za svoje potrebe in koristi,  večni politik torej, ki venomer zamenjuje strani in išče osebne koristi ter tega nikakor ne želi priznati, v prostem času tudi član kakšnega nadzornega sveta, se sedaj prav neokusno prilizuje Janševi SDS  in se jim pridružuje v neokusnih ali že kar primitivnih napadih na aktualnega predsednika države.

Na ponedeljkovi javni tribuni na kateri je s predsedniškim kandidatom SDS Milanom Zverom razpravljal o rešitvah za izhod iz gospodarske in finančne krize je ob strokovnih ter  ekonomistično vedeževalskih rešitvah ponujal seveda tudi politične. Tako bi naš vsestranski Matej najraje zamenjal tudi predsednika države in je ob tem malo hvale zapel svojemu sogovorniku in kandidatu za predsednika države Milanu Zveru.

Vendar naš neoliberalni ekonomski gromovnik Matej lahko hitro zaide v težave, ker mu bo kmalu zmanjkalo političnih strank na oblasti, ki bi se jim prilizoval in si utrjeval svoj vsakokratni družbeni položaj. Tudi večnih kritikov, ki neprestano kritizirajo, praviloma najraje tiste, ki takrat na oblasti niso, se ljudje sčasoma naveličajo poslušati. Še posebej, ker je Matej kot minister imel kar nekaj priložnosti, da za to državo naredi kaj koristnega in jo je potem raje z ministrskega mesta popihal nazaj na veliko bolj varno in manj stresno  profesorsko mesto. Odkoder je potem po svojih nekdanjih strankarskih in ministrskih kolegih veselo udrihal iz varnega zavetja ter čakal na volitve in spremembo oblasti, da si ponovno da duška ter utrdi svoj osebni in karierni položaj.

Prav zanimivo bo videti kako se bo naš Matej obračal in vrtel, ko Janša in njegova stranka SDS ne bosta več na oblasti in če vodenje države slučajno prevzamejo ljudje, ki so ga doslej uspeli spregledati. Kot ekonomski strokovnjak se doslej ni uspel ravno uspešno profilirati  in na tem področju mu bodo novi oblastniki ali tisti stari kolegi, ki jih je v preteklosti tako grdo obdeloval, težko priznali kake posebne reference. Kot politika pa ga tudi poznajo in vedo, da je nezanesljiv in zelo nepredvidljiv in si ga gotovo ne bodo želeli v svoji sredi ali, da bi mu celo zaupali kakšne odgovorne naloge v oblastnih strukturah. Ostala mu bo tako le še neformalna družbena funkcija večnega kritika vseh in vsakega, ki ga nihče več resno ne jemlje in ne posluša. To bi bila pa res žalostna zgodba za tako zelo ambicioznega človeka kot je Matej.


1 komentar:

  1. Matej Lahovnik je zares žalostna zgodba.
    Tako očiten popoln in na populizmu grajen preobrat ni doslej naredil še nihče iz vrst "političnih" strokovnjakov.

    OdgovoriIzbriši