petek, september 21, 2012

Kot se je župan Ivanček naučil, tako Ivan kot poslanec deluje!



Nova poslanska afera: Svetovanje na račun davkoplačevalcev?

Ljubljana, 21.09.2012,  24UR

Zadolženi poslanec Ivan Vogrin je kmalu po izstopu iz poslanske skupine Državljanske liste za domnevno svetovanje plačal osem tisoč proračunskih evrov podjetju, ki nima niti svojega poštnega nabiralnika. Vogrin trdi, da je bilo svetovanje opravljeno.

Čemu čudenje in sprenevedanje? Zakaj bi poslanec Ivan ravnal drugače kot ravna dobršen del njegovih poslanskih kolegov in kolegic?

Naš Ivan je bil kot politični pripravnik na funkciji župana v Lenartu in si je tam nabiral začetne prepotrebne izkušnje, znanja in veščine kako se je potrebno v politiki obračati, da si potem kot državni politik in poslanec lahko uspešen. Ivan ima res dobro ter hvalevredno lastnost, da se hitro uči in mu nekaterih svari ni potrebno večkrat dopovedovati ali prikazovati. Če je potreboval svetovanje za karkoli pač že, ker vsega pač nihče ne ve, da bi lahko bil uspešen poslanec in poslovni človek, si je v skladu z uveljavljeno prakso potrebna znanja pač v breme davkoplačevalcev dokupil. Če mu uveljavljen sistem tega ne bi omogočal, si tega pač naš Ivan ne bi mogel tudi privoščiti.

Tako ravna in se te prakse obilno poslužuje tudi večina njegovih poslanskih kolegic in kolegov, s to razliko, da njim razne tečaje, treninge, za državo izredno koristna poslanska potovanja po svetu ter podobne oblike pridobivanja novih oblastnih znanj, izkušenj in veščin organizirajo šefi državnega zbora ob pomoči ustreznih strokovnih služb. On pa si je to kot samostojni in organizacijsko izobčen poslanec pač moral sam. Oboji pa seveda na račun in v breme osiromašenih davkoplačevalcev, ki pa bomo te stroške nekako že prenesli, če želimo, da nas naše vrle poslanke in zavzeti poslanci z modro Janševo vladno koalicijo na čelu, izvlečejo iz težav v katerih smo se kot ljudstvo znašli. Saj znanje je naše in bo kmalu le še edino, bogastvo v katerega bomo lahko vlagali. Drugega, razen naših politikov ter njihovih znanj in siromašnega ljudstva, kmalu ne bomo imeli več nič.

Ni komentarjev:

Objavite komentar