torek, september 11, 2012

Slovenija, dežela pošiljanja signalov!

Vsi, ki v tej ljubi Sloveniji kaj veljajo ali si to le domišljajo, veselo pošiljajo signale po svetu. Pred časom je Borut Pahor skoraj dnevno pošiljal signale svojemu vzorniku v Pariz in veliki šefici v Berlin ter jima tako sporočal, da tudi Slovenci skačemo na njun vlak rešitve. Ker ni pravočasno rezerviral sedežev nismo smeli niti v živinske vagone in smo tako ostali na peronu.

Potem se je Slovencem ob pomoči gospoda ambasadorja zgodil Janez Janša s svojo koalicijo in praksa pošiljanja signalov se je nadaljevala. Tako Janša neprestano pošilja signale v Berlin svoji mentorici Merklovi, pa tja v Bruselj vsem, ki tam o čem pomembnem odločajo. In pri pošiljanju signalov mu pridno pomaga minister Šušteršič, ki jih pošilja finančnim trgom, za katere nihče ne ve kdo in kje v resnici so ter kakšna je njihova zemeljska podoba in ali imajo morebiti tudi imena in priimke. Pa tudi raznim bankam ter drugim svetovnim ter evropskim denarnim in finančnim mešetarjem ter krvosesom. Z zadnjimi signali sporoča, da še vedno ni izgubil upanja po vpisu zlatega fiskalnega pravila v ustavo. Iz zadnjega dimnega oblačka je bilo moč tudi razbrati Janševo prošnjo gospodarjem EU, da naj malo bolj pritisnejo na tistega trdobučnega Jankoviča in profesorsko nejevernega Lukšiča in pravilo vseh pravil bo rešeno. Rešeni bodo tako tudi EU, pa nam tako drag evro in rešena bo Slovenija.

Tudi minister Vizjak neprestano pošilja signale našim gospodarjem v EU s katerimi jim sporoča, da bo udejanil in v življenje spravil vse njihove zahteve na področju siromašenja ljudi, da bo delavce osvobodil njihovih sindikalnih ter delavskih pravic pridobljenih v tistem zločinskem socializmu, brezposelne in upokojence bo prisilil, da bodo jedli travo dokler ne bo popašena. Pa še veliko kaj drugega zloveščega je mogoče razbrati iz njegovih poslanih signalov.

Tudi super minister Turk veselo pošilja signale s katerimi javlja, da je rdečo zvezdo že skoraj odpravil, da spreminja himno in jo poklanja samemu gospodu Bogu, da je izobčil Tita, reformiral prerazkošno šolstvo, ki je mlade učilo samih neumnosti in jih bo odslej učilo le to kar res morajo vedeti. Kaj pa smejo in morajo današnji mladi in jutrišnji kapitalistični tlačani vedeti pa bo odločila oblast. Nadalje njegovi signalni oblački sporočajo, da se rehabilitirajo domobranci in izobčajo partizani ter v narodovo kulturo uvajajo nove doktrine in nove vrednote.

Signale pa seveda pošiljata tudi Jankovič ter Lukšič in njuni signali so predvsem namenjeni  ljudstvu, da nanju ne bi pozabilo in jih tako spomnita, da sta še vedno nekje tu. Z njimi sicer malo podražita nejevoljnega in nervoznega Janšo, ki pa se je na te njune mlačne signale zagotovo že navadil in jih ne jemlje več preveč resno. Pa saj ju tudi ljudstvo jemlje stalno manj resno in nanju kot svoja zaveznika vedno manj računa.

Tako signale pošiljajo seveda tudi še vsi drugi ministri in strankarski veljaki in nebo nad deželo Slovenijo je polno s sporočili nabitih signalnih oblačkov, ki jadrajo na vse strani sveta. Le vedno bolj obubožano in brezpravno slovensko ljudstvu zaenkrat še ne pošilja prav nobenih nevarnih signalov. Občasno se sicer iz njihovega nesrečnega ter z vedno več jeze nabitega prizemlja malo pokadi in se dvigne kak posamičen ter nebogljen signalni oblaček, čemur pa nihče od odgovornih ne posveča kake posebne pozornosti in pri nikomur od oblasntnih ne povzroči zaskrbljenosti. Slovenija je tako postala dežela pošiljanja signalov.

Čas pa bi že bil, da bi kakšen res pravi in z odločnim sporočilom nabit signal svojim oblastnikom poslalo tudi ljudstvo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar