četrtek, april 05, 2012

Pazite v času katere vlade boste umrli!



DELO, 05.04.2012

Državni pogrebi po novem stvar vlade

Vlada je sprejela nova protokolarna pravila, ki nekoliko spreminjajo določila o državnih pogrebih.
Ko bo nekoč Milan Kučan umrl, bo o tem, ali mu kot nekdanjemu predsedniku republike pripada državni pogreb, odločila vlada.
Nova protokolarna pravila, ki jih je vlada sprejela pred kratkim, so odpravila avtomatizem, po katerem je bila država obvezana organizirati pogreb z državniškimi častmi ob smrti vsakega nekdanjega predsednika republike.

Saj bi pravzaprav po tem pretečenem času vladanja Janeza Janše in njegovih koalicijskih potrčkotov že počasi morali biti navajeni vsega in nas skoraj nič več ne bi smelo presenetiti. 
Pa kot kaže temu le še ni tako in kot je videti imajo naši novi oblastniki na zalogi še obilico prav nesrečnih domislic in ukrepov s katerimi želijo nekako zdraviti svoje že skoraj prav patološke osebne in ideološko politične frustracije. Ob takšnih in podobnih ukrepih s katerimi nas kot po tekočem traku preseneča naša oblast se seveda lahko zaskrbljeno vprašamo kje se bo ustavila in ali se bo sploh kje sama ustavila?

Ko sem danes zasledil na spletni strani Dela to novico, sem najprej nekajkrat pogledal datum objave, če morebiti ne gre za ponesrečeni prvoaprilski nateg in tudi, če bi res šlo za to, bi se mi to zdelo skrajno neetično in neokusno. Ker pa seveda ne gre za prvoaprilski ponesrečeni nateg, temveč gre za relevantno informacijo o odločitvah naše vlade s katerimi ureja ta javne zadeve v tej državi, je ta informacija prav grozljiva in politično zelo nevarna. Tako kot informacijo prenaša Delo pa še skrajno nemoralno in neetično, čeprav v njihovo opravičilo in na našo zgroženost, je pa predstavitev informacije kruto resnična in v današnjih notranjih političnih ter ideoloških razmerah v državi ne bi bilo več veliko presenečenje, če bi se ali se mogoče bo na koncu res vse tako tudi dogajalo.


Kaj lahko na osnovi te odločitve vlade torej sklepamo? Če bo v času desne vlade umrl tej vladi všečen zaslužen državljan ali državljanka bo deležen državniškega pogreba oziroma v času leve vlade bo seveda umrli moral biti všeč levim, če bo želel, da ga bodo pokopali z državniškimi častmi. Drage državljanke in cenjeni državljani, ki mislite, da s svojimi velikimi dejanji kakor koli pomagate svoji državi ali svojemu narodu ste v veliki zmoti, Za velika državotvorna dejanja in dejanja za korist države in naroda bodo odslej veljala le tista dejanja, ki jih bo kot taka ob vaši smrti ocenila takrat vladajoča politična opcija oziroma njena aktualna vlada. 
Tisti, ki ste kdaj v življenju prebrali le kakšen list kakšne zgodovinske knjige, vas to na kaj spominja ?

10 komentarjev:

  1. Posmrtna listracija torej. Ubog je režim, ki se spusti tako nizko. Na koncu se kaj lahko dogodi, da bo tudi sam pristal tam kamor namerava potisniti svoje politične in idološke nasprotnike. Država v kateri se politični nasprotniki medsebojno prav boletno sovražijo in ne izbirajo načinov na katere to svoje sovraštvo izražajo, nima prav nobene bodočnosti in bo končala v nesreči in trpljenju nič krivih ljudskih množic. Tak režim je potrebno še pravočasno ustaviti. Tako ali drugače!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zakaj bi morala država organizirati ( in plačati ) pogreb vsakega bivšega predsednika. Verjetno je kar nekaj ljudi, ki so naredili za državo več kot predstednik (bilo kateri ). Sprejeti bi morali pravilo, da nobenemu bivšemu predsedniku ne organizira vlada pogreba z državnimi častmi, kot ga ne nikomur drugemu.

      Izbriši
  2. Zakaj je izbrana slika TEGA pogreba?

    OdgovoriIzbriši
  3. Srinjam se delno z pripombo drugega odgovora le da bi jaz predlagal da se da se z državniškimi častmi pokoplje ,predsednika ki bil pred aktualnim ali pa aktualni če bi v času svojega mandata umrl.saj zakaj bi pa država trošila denar za predsednike ki so bilie več mandatov nazaj predsedniki,ali niso vsem navadnim državljanom ukinili pogrebnino zaradi varčevanja pa se plagiator ni oglasil SRAMOTA.lecimernost pa taka/ja seveda prvo in drugo ter tretje razredni državljani)

    OdgovoriIzbriši
  4. Popolnoma vseeno je, kako ga pokopljejo, pomembno je kdaj ....

    OdgovoriIzbriši
  5. AnonimniApr 5, 2012 04:44 AM

    Zakaj je izbrana slika TEGA pogreba?
    _________
    Odgovor:
    Fotografija je slučajno izbrana s pomočjo Googla in ima le simbolni pomen.

    Drugemu komentatorju:
    Glede ukinitve posmrtnin, pa Plagiator ni pravi naslov za kritiko, temveč jo bo potrebno nasloviti na predsednika vlade Janšo ali njegovega ministra za delo Andreja s Štajerske.

    Odgovor večini komentatorjev:
    Predsednika države izvoli ljudstvo neposredno na demokratičnih in tajnih volitvah.To je v državi Sloveniji edina funkcija izvoljena na tak način in ima zaradi tega posebno težo ob sami ustavni določitvi pomena in vloge predsednika države. Časti, ki jo je nekomu v skladu z Ustavo podelilo ljudstvo na neposrednih volitvah, ne more nikomur odvzeti nobena vlada in nobena politika. To bi bilo nasilje nad voljo ljudstva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Predvolilne obljube, zaradi katerih je nekdo izvoljen, še ne pomenijo, da je zato dober predsednik. Ali se naj naredi časten pogreb za vse ali pa za nikogar. Mislim, da večina Slovencev ne bo čutila nasilja nad svojo voljo ob klasičnem pogrebu nekoga, ki je bil pred leti predsednik.

      Izbriši
  6. Za nekatere je to res SIMBOLNI POGREB.
    Kaj pa za nas, ki pa smo šli takoj za žaro. Ta pogreb je bil zelo daleč od državnega in sem vse sama plačala. Že tedaj sem bila proti objavi slik s pogreba na spletu, čustva žalujočih so tu pa res nepomembna??? in smo le še "kulisa" v času potrošništva.

    OdgovoriIzbriši
  7. Opravičujem se prizadeti bralki, ker sem z objavo fotografije nenamerno prizadel njena čustva in ji tako povzročil neprijetno bolečino spomina na težke in boleče trenutke.
    Simbolno fotografijo sem zaradi navedenega tudi zamenjal.
    Hvala na korektnem opozorilu in lep pozdrav!
    Plagiator

    OdgovoriIzbriši
  8. Največji licemerec, Janša, ki je šel na pogreb dr. Drnovška, kljub temu, da je družina prosila za pogreb v družinskem krogu, pred smrtjo pa je celo dal prisluškovati dr.Drnovšku, si lahko v svoji maščevalni glavi omisl še kaj bolj nerazumnega !

    Namesto da bi poskrbeli za obubožane delavce in pospravili tajkune, se ukvarja z nepomembnimi ( za delovno ljudstvo) stvarmi.

    OdgovoriIzbriši