četrtek, april 05, 2012

Kdaj bomo Slovenci postali Grki?


DELO, 05.04.2012

Grčija: po samomoru upokojenca izbruhnili novi protesti

Atene − V grški prestolnici so sinoči znova izbruhnili spopadi med policijo in približno 1500 protestniki, ki nasprotujejo vladnim varčevalnim ukrepom. Policija je proti protestnikom uporabila solzivec, protestniki pa so vanje metali granitne kocke in molotovke. O aretacijah ali ranjenih ne poročajo.

V letu 2012 bo minilo 23 let od padca berlinskega zidu in ko je Evropa temeljito spremenila svoj obraz. Socializem kot največji sovražnik kapitalizma je bil končno premagan in kapitalizem je ponovno zadihal s polnimi pljuči. Razen Rusije je ostali največji  del nekoč socialističnih držav postal plen požrešnega zahodnega kapitalizma, ki se je prav neverjetno povampiril in z ognjem ter mečem osvajal vse kar je v tistih državah bilo za osvojiti. Jugoslavija pa se je ob tem sesula še v potokih krvi, tisočih mrtvih, ranjenih in pohabljenih ter popolnoma razcefrani državi.

Zaslepljeni in od zmag opiti zahodni zmagovalci pa se niso vedeli pravočasno ustaviti in so svoj mrtvaško uničevalni ples nadaljevali in začeli uničevati tudi svoje dotedanje in manj močne zaveznike. Kot prva je padla Grčija, ki ni doživela enake pozornosti in pomoči  zahodnih kapitalističnih elit kot sta jo pred njo  doživeli Irska in Islandija, temveč ji je bila namenjena enaka ali zelo podobna usoda kot pred tem nekdanjim socialističnim državam. Doletela jo je kazen za njena javno izražena stališča ter ravnanja v času vsesplošnega rušenja socializma in za njen odnos do bivše Jugoslavije ter še posebej do Srbije in  NATO agresije na to državo.

Še veliko več kot narodi, ki so nekoč živeli v socialističnih državah, so s padcem berlinskega zidu v resnici izgubili prav narodi živeči v državah tako imenovane zahodne demokracije. Njihove lastne povampirjene kapitalistične elite združene v močne mednarodne kapitalske, finančne in  politične organizacije so se osvobodile neprijetne socialistične konkurence in vsa načela, ki so dotlej veljala za sveta so skozi noč izgubila veljavo ter so jih zamenjala nova izkoriščevalska, agresivna, militaristična in za demokratično je začelo veljati to kar je še dan prej veljalo za nedemokratično in s čimer so v resnici rušili svojega socialističnega nasprotnika.

Grčija je v resnici svetilnik, ki nakazuje usodo vseh, ki se ne bodo v stanju pravočasno osvestiti in se temu upreti. Grčija bomo počasi postali vsi in prav Slovenci smo na najboljši poti, da kaj hitro postanemo Grki. Pa ne zaradi vzrokov in razlogov, ki nam jih dnevno servirajo in s katerimi nas zavajajo ter strašijo, temveč ker se pogoltni zahodni kapitalizem ni v stanju več sam ustaviti in nima več moči, da reši samega sebe. Prav zaradi tega bo še nadalje požiral in uničeval vse okrog sebe, dokler se ne bo sesul sam vase in v vsesplošno nesrečo nas vseh in predvsem  naših otrok ter vnukov. Skrajni čas je, da začnemo Slovenci razmišljati o svoji rešitvi in nehamo reševati Evropo, ki ji v resnici skoraj ni več pomoči.

2 komentarja:

  1. Se podpišem!
    Sam sem že pred časom prišel do natanko takih spoznanj. Dan D je bil padec berlinskega zidu. Nedvomno.

    Smo plen!! Plen ki je pripadel zmagovalcem vojne Kapitalizma proti Socializmu.
    V Sloveniji vlada prav tedaj vodilni član zmagovite militantne kapitalistične vojaške grupacije, ki mu je bil podeljen mandat za vladanje nad svojim plenom. Ime mu je Majer.

    OdgovoriIzbriši
  2. A to je blo v Delu????

    OdgovoriIzbriši