petek, april 27, 2012

Zorijo v Sloveniji razmere za kako novo OF?

Ekonomske, socialne, politične in obče družbene razmere v Sloveniji kar same kličejo po večji angažiranosti državljank in državljanov na področju korenitega spreminjanja vedno bolj zaostrenih pogojev življenja v katerih se kažejo celo že zaskrbljujoči znaki nacionalne ogroženosti.
Kot, da bi se nam začela zgodovina ponavljati v svoji najbolj nesrečni obliki in počasi se nam vrača vse tisto najbolj črno in nesrečno kar so pred desetletji morali že preživeti in premagati naši dedje in njihovi očetje.
Slovenski delavci postajajo kapitalistični tlačani v pravem pomenu besede, njihovi sodelavci iz južnih držav nekdanje skupne domovine na začasnem delu v Sloveniji postajajo sodobni sužnji, kapitalistično neoliberalna revolucija v začetku devetdesetih prejšnjega stoletja je razlastila največji del državljanov njihovega minulega in živega dela ter jih pahnila v objem povampirjenega tujega in s prevarami olastninjenega domačega kapitala koncentriranega v rokah ozkih novonastalih slovenskih elit.
Namesto demokracije se je v državi razvila strankokracija najslabše vrste, ki jo obvladujejo ozke strankarske politične in na ideološko interesni osnovi koncipirane kadrovske elite. Sočasno se je začel proces nasilnega vsiljevanja vrednot temelječih na doktrinah izkoriščanja in poniževanja nemočnih množic. In vsi ti procesi se seveda nadaljujejo in so vedno bolj grobi ter neusmiljeni. Danes so ljudje še prestrašeni in zelo zaskrbljeni za svoj eksistenčni jutri. Ko bodo enkrat le spoznali, da bo tudi prihajajoči jutri še veliko trši in še veliko bolj neusmiljen kot je to danes, ki ga živijo, pa jih bo strah počasi začel zapuščati in postajali bodo vedno bolj jezni. Ko pa bodo zelo jezni in ko bodo spoznali, da nimajo več kaj veliko izgubiti ter da so svojim otrokom in vnukom dolžni zagotoviti boljše pogoje za njihovo življenje, takrat bo nastopil čas, da za ta cilj in za izpolnitev te svoje zgodovinske naloge tudi nekaj storijo. In storili bodo.

7 komentarjev:

  1. RAZMERE so že davno dozorele, BELA in RDEČA garda sta izdali in prodali državo in sedaj ROPATA državljane !

    OdgovoriIzbriši
  2. Slovenske elite niso novonastale. To so elite, ki so bile elite s kapitalom že v prejšnjem sistemu. Tisti, ki so držali v revščini narod v času komunizma ga potiskajo ponovno v revščino s svojimi krajami in tajkunstvom. In če bi prišlo do ponovne revolucije bi najbrž napolnili nova brezna, kdo bi bil polnitelj in kdo polnilo si pa lahko mislimo.

    OdgovoriIzbriši
  3. DAJ ne blebetaj neumnosti ! V prejšnjem sistemu je bila v sloveniji 100 odstotna zaposlenost , plače 1 proti 5,plačani prispevki, položnice poravnane in še je ostalo za 14 dnevni družinski dopust na morju! Pa še "KAKŠNA " hiša se je zgradila s sosedsko pomočjo ! Danes se sosedje med sabo tožarijo namesto , da bi si pomagali !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neumnost?
      Prvič sem bila na morju v četrtem razredu OŠ, ker ni bilo denarja, da bi z družino kadarkoli kamorkoli šli. Bili smo pač drugorazredni državljani, ker smo hodili v cerkev in ker moj ata ni mahal z rdečo knjižico. V prejšnjem sistemu je bilo dobro lenuhom in delomrznežem z rdečo knjižico in tem se sedaj najbolj kovca po prejšnjem sistemu. Seveda tistim, ki niti toliko niso bili sposobni, da bi kljub vsem privilegijem in poznanstvom od prej uspeli priti k tajkunskemu koritu in krasti naprej in živeti brez dela, tako kot so bili navajeni v Jugoslaviji.

      Izbriši
  4. zanimiv blog na podobno temo http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/325-zivela-o-f

    OdgovoriIzbriši
  5. Kolegica "anonimna"!

    Ti pa res veš napisati cel kup neumnosti naenkrat. Preberi še enkrat kaj si nakracala in se malo zamisli nad svojo objektivnostjo ter ne zavajaj mlajših, ki tistih časov niso doživeli. Na morje nisi mogla, ker tvoj ata ni mahal z rdečo knjižico ??!! Daj nehaj ga no lomit in zresni se. Kje pa si to živela? Globoko v kočevskih gozdovih in ste komaj to tisočletje prišli na sonce in slišali za morje????
    Bodi vsaj poštena do svojih staršev in objektivna do okolja v katerem si živela in odraščala in ne nakladaj neumnosti, ki še niti renične niso. Če pa si res živela v veliki revščini, potem pa boš razloge za to morala poiskati kar v svojem najožjem okolju in ne v tistem družbenem sistemu.

    OdgovoriIzbriši