sreda, april 25, 2012

Mogoče pa niti ne ve kaj govori?


PLANET SIOL.NET, 24.04.2012

"Ko bomo nekoč demokratična država, bomo razumeli, da v državni upravi po volitvah pride do preseljevanja narodov, še posebej, če se zamenja oblast." Poslanec NSi Jože Horvat o kadrovanju v javni upravi v razpravi o rebalansu proračuna............


Gostobesedno žvrgoleči prekmurski poslanec in član NSi Jožef HORVAT uspe vsake toliko časa s kakšno svojo politikantsko latovščino pritegniti celo pozornost novinarjev in se tako prebiti v slovenske medije. To se mu sicer ne posreči ravno pogosto, ko pa se mu le uspe znebiti kakšne takšne, je zagotovo ponosen, da se je znašel v medijih  med tistimi, ki jih novinarji zaznajo in potem omenjajo ali o njih kaj malega celo zapišejo.

Tale današnja njegova miselna cvetka seveda zasluži vsaj nekaj malega pozornosti. Nisem sicer prepričan, da se sam prav dobro zaveda kaj mu je uspelo izjaviti, ker pri njemu smo namreč že navajeni, da ne kaže posvečati posebne pozornosti temu kaj je povedal, temveč le kdaj, kje in kako je uspel kaj povedati.

Že zaradi tega vsebine njegove izjave sploh ne kaže posebej komentirati, ker če je res mislil to kar nam s povedkom svojega izgovorjenega stavka sporoča, potem ga seveda lahko le pomilujemo in mu prijateljsko povemo, da o demokraciji in o vlogi ter funkciji državne uprave v sodobnem času nima najmanjšega pojma. Le zakaj se raje ne drži svoje stroke kjer bi bil zagotovo bolj koristen in upravljanje z javnimi zadevami prepusti tistim, ki o tem vedo veliko več kot on? Ni pač vsak za vse.

Ni komentarjev:

Objavite komentar