sreda, april 18, 2012

Je Majerjev štab ponovno udaril?


Žurnal24.si, 18.04.2012

Kako opraviti z vladnimi »podganami«?

Med današnjo stavko je zaokrožilo pismo, po vsebini katerega sodeč so za avtorja vsi v vladi in državnem zboru »podgane« in »voluharji«, ki bi jih bilo treba s pomočjo policistov uničiti.


Med stavkajočimi naj bi se baje pojavilo z roko in z velikimi črkami napisano pismo, v katerem avtor zapiše, da bi vse člane vlade in poslance bilo potrebno zapreti v poslopje državnega zbora, ga zastražili z močno oboroženimi policijskimi enotami, nato pa vanj vreči solzivec. Vse "podgane" in "voluharje" bi nato pokosili z rafali, ranjence pa potem še pokončati z milostnim strelom. To me zelo spominja na metanje granitnih kock v zgradbo parlamenta, ko smo šele potem čez čas zvedeli kateri politični opciji so voditelji tistih demonstrantov ter junaških metalcev kock pripadali. Bili so iz Majerjevega štaba, pa naj ta skrivnostni Majer bo kdorkoli pač že. In tudi za to provokativno ter slaboumno napisano pismo bi lahko sledi vodile v ta znameniti Majerjev štab. 
Nekaj je vsekakor gotovo, da ga trenirkarji sigurno niso napisali. In tudi tisti, ki so se z razlogom udeležili današnje vseslovenske stavke ne. Avtorji pisma so že imeli dober razlog, da so takšno bebavo pisno skrpucalo spravili med stavkajoče in želeli z njim omadeževati kulturno in civilizirano obnašanje stavkajočih. 

Majerjevim bi le kazalo svetovati, da za takšne in podobne provokativne akcije uporabijo vsaj malo domišljije in zdrave pameti, če želijo karkoli doseči in se hudi skušnjavi ne morejo upreti. Če želiš pametne osramotiti, moraš biti vsaj za kanček pametnejši od njih. Je v tem težava?

Ni komentarjev:

Objavite komentar