sobota, oktober 27, 2012

Mojca sedaj pa na delo! Najprej počisti domačo hišo, da boš smela kaj reči potem še čez tujo!


Vlada je na četrtkovi seji ( 25.10.2012 )seji za novo slovensko članico v Evropski komisiji za boj proti rasizmu in nestrpnosti (Ecri) v Strasbourgu imenovala Mojco Kucler Dolinar, vidno članico Nove Slovenije in tudi pogorelo kandidatko na ljubljanskih županskih volitvah.

Ta komisija je neodvisno telo Sveta Evrope, zadolženo za nadzor nad bojem proti rasizmu, rasni diskriminaciji, ksenofobiji, antisemitizmu in nestrpnosti.

Brzojavke in telegrami s čestitkami prihajajo iz cele Slovenije. Prvi so se potrudili, in čestitko poslali slovenski Romi iz Dolenjske in novi članici tega pomembnega evropskega organa zaželeli obilo uspeha v prepričanju, da bodo odslej ob pomoči drage jim Mojce vsi problemi veliko lažje rešljivi.

Od navdušenja kar žari tudi okrog petindvajset tisoč nekoč izbrisanih naših sodržavljank in sodržavljanov, ki svojega veselja in velikih upov tudi v svojih čestitkah ne skrivajo. Prepričani so, da se bo Mojca tako zavzeto kot doslej tudi v bodoče borila za odpravo necivilizacijske  krivice, ki jim je bila storjena ter dosegla, da bodo vsi prizadeti in oškodovani dobili tudi primerne odškodnine.

Čestitko so poslali tudi tisoči delavcev na začasnem delu v Sloveniji, ki so jih njihovi evropsko-slovenski delodajalci ob tihi podpori slovenske uradne politike in državnih institucij spremenili v čisto navadne in popolnoma brezpravne sužnje. Prepričani so, da bo Mojca dosegla, da bodo končno dobili svoj težko prigaran denar in opravičilo slovenskih političnih in sodnih oblasti, ker jih niso pravno zaščitili in jim pomagali.

Posebno čestitko pa naj bi skupaj pisalo kar nekaj tisoč malih slovenskih osnovnošolcev, ki po zadnjih ukrepih slovenskih oblasti ne morejo več vstopati v šolske jedilnice, ker jim starši pač tega vstopa ne morejo omogočiti. Globoko verjamejo, da jim bo dobrosrčna Mojca pomagala in uredila, da se bodo tudi oni lahko vsaj enkrat na dan v šolski jedilnici najedli.

Čestitke naši dragi Mojci pa piše tudi še ena velika skupina izbrisanih državljank in državljanov, ki po števili že presega ono drugo in bolj znano skupino izbrisanih. Gre za državljanke in državljane, ki so bili nasilno ter na birokratsko administrativni način izbrisanih iz vseh evidenc iskalcev zaposlitve. Kolikšno je njihovo resnično število ne pove nihče. Vsekakor pa so  že krepko presegli svoje nesrečne kolegice in kolege iz prve skupine znamenitih izbrisanih. 

Očitno Slovenija postaja dežela izbrisanih. Vsaka malo posebna ali specifična skupina državljank in državljanov, ki režimu ni ljuba iz kakšnih koli razlogov, potem hitro postane izbrisana. Naši Mojci dela tam v Evropi očitno ne bo zmanjkalo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar