četrtek, oktober 11, 2012

Dr. Bernard Brščič postal nov državni sekretar v kabinetu Janeza Janše!



Siol.net, 11.10.2012

Državni sekretar v Janševem kabinetu postal dr. Bernard Brščič

Ljubljana - Vlada je na seji za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše imenovala ekonomista Bernarda Brščiča.
Skrbel bo za področje reform, ki so v pristojnosti ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, so pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

Plagiator se seveda pridružuje vsem, ki znanemu ekonomskemu strokovnjaku sedaj ob imenovanju čestitajo. Upati je le, da ostrojezični strokovnjak dr. Brščič do  sedaj ni že  pozabil kaj vse je še pred nekaj meseci tako kategorični trdil in zagovarjal ter si pridobil zaupanje in simpatije mnogih. Pa tako seveda tudi Plagiatorja.

Ker je od  februarja tega leta, ko si ga je Plagiator še najbolj zapomnil,  pa do danes preteklo kar že nekaj časa in je medtem veliko krat v medijih nastopal ter pisal in skoraj zagotovo tudi že pozabil kaj vse se mu je posrečilo kdaj kje povedati ali zapisati, bi ga na kakšno njegovo trditev tokrat radi spomnili.

Pa mu bomo kar objavili del njegovih misli, ki jih je takrat 27.02.2012 objavil Reporter: 

Slovenija se pridružuje»svinjskim« državam PIGS  

Za razvojni preobrat Slovenije sta potreba predvsem razumno pravosodje in nizki davki, ugotavlja ekonomist Bernard Brščič, žal pa nimamo ne enega ne drugega. Slovenija je javnofinančno na robu prepada, 800 milijonov prihrankov v letošnjem proračunu je spodnja sprejemljiva meja. S kratkoročnega vidika je velika rezerva očiščenje pokojninske blagajne z izločitvijo pokojninskih zastonjkarjev, ki prejemajo pokojnine, ne da bi v preteklosti vplačevali prispevke. Po mnenju Brščiča primer slabe prakse reševanja Grčije kaže, da sta Evropska unija in evrsko območje zablodela politična projekta, ki imata vse manj demokratične legitimnosti. (PIGS (države v hudi javnofinančni krizi – Portugalska, Italija, Grčija, Irska, Španija; o. p.)

Ker je tudi Plagiator vedno bolj prepričan in to tudi javno izjavlja ter piše »da sta Evropska unija in evrsko območje zablodela politična projekta, ki imata vse manj demokratične legitimnosti«, verjetno smem sedaj tudi sam pričakovati, da dobim poziv predsednika vlade Janeza Janše in se tako pridružim skupini njegovih državnih sekretarjev v katero je bil pravkar povabljen in imenovan tudi dr. Bernard Brščič. Lahko pa za podkrepitev svoje kadrovske nominacije po potrebi predložim še nekaj citatov cenjenega dr. Brščiča za katere bom potrdil, da se z njimi v celoti ali vsaj delno strinjam.

6 komentarjev:

  1. LOL, avtor, ali mislite, da je strinjanje z in podpora Brščiča tako redka dobrina, da bi se vsi lahko stlačili kar med sekretarje?
    Brščiču vse dobro, tudi mene je ta novica razveselila. In avtorju tudi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikjer nisem zapisal, da me je "ta novica razveselila". Prej nasprotno, glede na to za katero področje naj bi bil zadolžen.

    Tudi ni mišljeno, da bi se "vsi" tlačili med državne sekretarje pri Janši, temveč bi si zaradi mesečnih prihodkov to zelo želel Plagiator.

    Toliko v pravilno razumevanje napisanega in seveda prav lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Prosim, preberite to!!!

    http://damijan.org/2012/10/11/bernard-brscic-bo-vladi-v-neprecenljivo-pomoc/

    Toliko o naših "ekonomskih strokovnjakih"!
    (PS.: Še več pa na: http://damijan.org/2012/10/30/top-lista-ekonomistov-v-sloveniji/)

    OdgovoriIzbriši
  4. Noro!!! Pa pomislim: kaj vse verjamemo ljudem, če se le nekako pojavijo na TVju ali celo v kakem bolj obskurnem mediju...

    OdgovoriIzbriši
  5. Zanimivo, kdaj je pa Brscic doktoriral?

    OdgovoriIzbriši
  6. Smo pač nasedli in mu za kratek čas priznali doktorat.Pa ni edini, ki se je s pomočjo nekaterih medijev kitil s perjem, ki mu ni zraslo. Prav te dni smo ponovno odkrili "doktorja" Gaiserja, ki tudi ni doktor, pa ga doslej ni nič motilo, če so ga tako naslavljali. In očitno takšnih doktorjev še kar nekaj.

    OdgovoriIzbriši