četrtek, marec 01, 2012

O ti nesrečni Družinski zakonik!

Doslej se v svojih zapisih na teh straneh nisem kaj prida ukvarjal s tem nesrečnim Družinskim zakonikom  in burjo, ki se okrog njega prav po nepotrebnem dviguje. Občasno malo poklikam po forumih in spletnih straneh nekaterih blogerjev in prebiram razne prispevke ter komentarje na to temo.
Edina korist, ki jo od tega klikanja imam, je spoznanje na osnovi katerega nikoli več ne bom trdil, da smo Slovenke in Slovenci kak posebej bister narod. Zavrti smo do amena!
Toliko neumnosti kot je moč v tem času na to temo prebrati pa še ne. Že zaradi tega je prav koristno, da se nam je ta zakonik zgodil, ker smo sebi in svetu svojo pravo podobo na ogled postavili in mislim, da če bi na referendumu zakonik padel, bomo potem kar nekaj let morali po svetu hoditi s povešenimi očmi. To sicer ni prvi primer v naši narodni zgodovini in bojim se, da tudi zadnji ni, ko imamo Slovenci hudičevo srečo, da neumnost ne boli. Ker če bi bilo nasprotno bi ta dežela danes jokala in stokala ter masovno požirala tablete proti bolečinam.  Tako pa so danes veselo združeni v kolektivni norosti intelektualci in polpismeni in med njimi razlik sploh ni moč opaziti.

5 komentarjev:

  1. Računamo na strpno, argumentirano kampanijo! Tudi če imam drugačno mnenje od zagovornikov zakonika, saj sem PROTI, nisem homofob, nisem nestrpen, nisem zagaman. Sem PROTI, ker zakonik s 60. členom v povezavi s 5. členom, daje pravico, da istospolni par svobodno odloča o rojstvu otrok. Kako lahko istospolni par to naredi drugače kot z umetno oploditvijo lezbijke oz. s t.i. nadomestnim materinstvo moški istospolni par. Kaj pa je t.i. nadomestno materinstvo? To je vs svojem bistvu trgovina z otrokom in izkoriščanje revnih žensk, ki so zato da preživijo prisiljene prodajati svoje otroke. Tragedijo teh žena smo lahko videli v filmu Dojenček na spletu, ki je bil pred kratkim predvajan na Televiziji Slovenija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Cenjeni kolega Miran!

    Odgovor ti vračam s podobnim vprašanjem: kako pa lahko do otrok pride par moškega in ženske, ki zaradi medicinskih razlogov ne more imeti lastnih otrok???
    O to je pa nekaj drugega, boš verjetno odgovoril! Pa je res? Vse to kar zgoraj v svojem komentarju pripisuješ tistim parom, ki po tvoje niso "pravi", velja tudi za ta "pravi" par, če seveda ostajava le pri "svobodnem odločanju" o otrocih.
    Nasprotniki zakonika ste se odločili, da v javnost vržete kost o otroku kot tržnem blagu, ki naj bi se ga na trgu kupovalo in prodajalo. S tem ste res dosegli dno dna.
    Zanimivo pa je, da vas ni nikjer nič slišati ali videti, ko je govora o še veliko hujšem zločinu nad otroki, ko jih prav po barbarsko in masovno pobijajo " naši zahodni prijatelji ob našem ministriranju seveda v Gazi,Afganistanu, Iraku, Libiji in nič vas ni slišati ob masovnem umiranju tisoče otrok zaradi lakote v Afriki. Moram priznati, res prav čudna skrb za koristi ter dobrobiti otrok.
    Veš cenjeni kolega Miran, pa že raje vidim sto otrok pri kakšnih homoseksualnih ali lezbičnih parih kot pa sto otrok ubitih od NATO bomb ali sestradanih in umrlih v kakšni afriški savani. Kaj pa ti ?

    OdgovoriIzbriši
  3. @Plagiator, pogovarjaš se s Primčevim agitatorjem (miran), ki po naročilu, copy & paste po spletu širi sila podobne komentarje ne glede na zapisano. Skratka: pogovarjaš se z robotom. Nima smisla.

    http://drugidom.net/ales-primc-mi-mislimo-za-vas-vi-samo-kopirajte-in-preplavite-internet/

    OdgovoriIzbriši
  4. Nič hudega cenjeni Anonimni.Poznam navodila, ki so jih dobili in poznam tudi nekatere tekste, ki naj bi jih razširjali po blogih in forumih. Prav zaradi tega si zaslužijo odgovor, ker se potem praviloma več ne oglašajo, da bi svoje zapisano utemeljili ali povedali še kaj novega.

    OdgovoriIzbriši
  5. Anonimni, bi se lahko vsaj predstavil, če koga žališ z agitatorjem in robotom.

    Glede na to, da bruha iz vseh časopisov "za" družinski zakonik, celo iz Cicibana, kaj potem ostane nasprotnikom zakona?

    OdgovoriIzbriši