ponedeljek, marec 19, 2012

Teta Cenzura je ponovno udarila!

Da bo tudi sama podelitev viktorjev ter njena poznejša dostopnost gledalcem končala pod čevlji cenzure pa le nisem pričakoval. Kot kaže je režim veliko bolj nervozen kot bi si upali predpostavljati in kot je javno moč zaznati.

“RTV Slovenija ocenjuje, da gre za nedopustno zlorabo živega prenosa prireditve, ki ni potekala skladno s scenarijem, danim TV Slovenija v vpogled pred prireditvijo,so zapisali v sporočilu za javnost na RTV SLO. In potem še nadaljujejo kot neke vrste opravičilo, ( komu le) da je bila njihova vloga le prenos slike in zvoka. Zakaj se pa potem spotikajo v v vsebinski del prireditve, če so bili zadolženi le za tehnični del?  Odkod pravica vodstvu RTV, da svojim plačnikom naročnine ne omogoči ponovitve te oddaje in da so jo izbrisali celo iz arhiva?


Slučajno sem pač ta prenos spremljal in pri najboljši volji nisem ne videl in ne slišal nič takšnega zaradi česar bi bil poseg cenzure možno opravičiti. Ni bilo kletvic, osebnih žalitev kogar koli, voditelji po odru niso hodili goli in kazali svojih prednjih ali zadnjih telesnih premoženj, tudi dobitnice in dobitniki kipcev so bili primerno oblečeni in so se primerno obnašali, niso kazali fotografije Tita ali katerega od njegovih komunističnih sodobnikov. Ne spomin se, da bi se omenjalo Kučana, Udbo, SDV. Ne spomnim se nobenega prizora, ki bi spominjal na spolni akt moškega in ženske ali kakšnih drugačnih dveh partnerjev in res se pri najboljši volji ne spomnim prav ničesar zaradi česar je bil potreben poseg cenzure.


Na RTV omenjajo "propagando v korist družinskega zakonika" kot glavni razlog za cenzuriranje. Je morebiti že nastopil volilni oziroma pred referendumski molk pa so mi to pozabili povedati? So bile včeraj pri nedeljskih mašah prepovedane tudi pridige v katerih bi se omenjalo referendum in družinski zakonik?


Tako nizko doslej režim še ni padel. Od vsega me edino zanima le še kdo je bil tisti, ki je poklical vodilne na RTV SLO, jim opral glavo ter zaukazal, da se iz kolektivnega spomina gledalcev RTV izbriše vse kar bi lahko kakor koli spominjalo na ta ta prenos? Nekoč bomo zvedeli tudi to. Kot kaže bomo za svojo prisilno plačilo prispevka za RTV v bodoče lahko pretežno gledali le še oddaje tipa Obzorja duha in Na zdravje ter seveda reklame.

Ni komentarjev:

Objavite komentar