nedelja, marec 18, 2012

Viktorji 2012


Znani dobitniki prestižnega kipca viktor!

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma so v soboto zvečer podelili viktorje za najboljše medijske dosežke v lanskem letu.

Takoj uvodoma želim na prejemnike teh "prestižnih" nagrad nasloviti svoje čestitke in vsem, ki pač tokrat niso imeli sreče naj potrpijo še kakšno leto in kipec bo zagotovo v njihovih rokah. Glede na zelo skromno slovensko ponudbo kandidatov, jim bo enkrat zagotovo uspelo. Le malo potrpljenja in obračati se je potrebno v pravih krogih in prave ljudi poznati. 
Vsi, ki si vsako leto ogledamo to prireditev, postajamo počasi že malce naveličani, ker za veliko večino prejemnikov smo lahko že pred uradno razglasitvijo z veliko verjetnostjo napovedali v katerih rokah bo kakšen od kipcev pristal.
Ob spremljanju sinočnje svečane podelitve viktorjev sem imel ves čas občutek, da bi bi bilo v sistemu potrebno nekaj spremeniti. Mogoče bi bilo zelo koristno viktorje podeljevati le vsake tri leta, ko bi se "nabralo" nekaj res kvalitetnega in bi se morebiti tudi obseg kandidatov razširil. V sistemu v katerem lahko nek posameznik, pa naj bo še tako dober in produktiven, v nekaj letih nabere več teh kipcev, je nekaj hudo narobe. Ne na strani tega posameznika, temveč predvsem v okoliščini, da je slovenska produkcija relativno skromna in bo glede na ekonomsko finančne razmere v državi, obseg kvalitetnih kulturnih, zabavnih in drugih dosežkov zagotovo še skromnejši. Namesto, da bi nižali kriterije in se vodili misli, da se jih le vse razdeli, bi kazalo vendarle razmisliti o tem, da pa jih vsako leto le ne bi podeljevali in tudi vseh v vseh kategorijah ne bi kazalo na silo vsakič razdeliti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar