petek, marec 16, 2012

Tako nizkotno, da je že ostudno!


Slovenske novice, 15.03.2012

Frajer Vogrin zrel za samomor?

LJUBLJANA – Poslanec Liste Virant Ivan Vogrin ima 200.000 dolgov, v banki ima dva milijona dolga, dolg ima pa tudi do naročnikov. »To ni le moj primer, ampak se tako godi 70 odstotkom podjetij v Sloveniji. Nisem le dolžnik, ampak tudi upnik,« po poročanju Sveta na Kanalu A svoje stanje opravičuje poslanec, ki ne namerava odstopiti.

Mar v slovenskem novinarstvu res ni več prav nobenih etičnih in moralnih standardov? Kam gre slovenska družba in kje bomo na koncu vsi skupaj pristali? Pozivati nekoga, čeprav prefinjeno posredno, da naj naredi samomor, je hudo sprevrženo dejanje pisca tega prispevka v Slovenskih novicah in nekaj podobnega lahko preberemo le še v kakšnih romanih, ki opisujejo notranja mafijska obračunavanja v ZDA ali na Siciliji.  
Načelo, da je dovoljeno vse kar ni izrecno prepovedano, dobiva v slovenskih medijih zadnje čase že prav grozljive razsežnosti. Vzpodbujajo pa takšno stanje duha v državi dogodki in razmere v slovenski politiki po Janševem prevzemu oblasti. Če nekdo hitro tega okrutnega in prav neciviliziranega medsebojnega obračunavanja z vsemi sredstvi ne bo odločno zaustavil, se lahko začnemo zaskrbljeno spraševati kje se bo vse to končalo? Lahko, da res le pri nekaj prav nesrečnih posamičnih samomorih obupancev in brez sodbe obsojenih žrtvah okrutnih medijskih linčev. 
Obstaja pa tudi še druga zastrašujoča verjetnost, da nekateri s samomorom ne bodo sodili le sebi, temveč bodo pred tem želeli in tudi izpeljali še kakšna prav krvava maščevalna dejanja.Se bomo res začeli kar fizično pobijati med sabo in imajo množična današnja medijska obračunavanja vseh in vsakogar, ki ni "naš", mogoče prav ta namen, da se to vzpodbudi? Kdor se z ognjem igra se prav lahko pri tem še krepko opeče, nas opominja star ljudski rek.
Gospodje politiki, oblastniki, intelektualci in razumniki ter vsi, ki se vam um še ni do konca pomračil, dvignite svoj glas in ustavite katastrofo prej preden se bomo znašli v njenem objemu. Ker potem bomo žrtve vsi. Tako tisti, ki so za kaj krivi kot ostali, ki niso nikjer ničesar zakrivili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar