sreda, februar 29, 2012

Gospod predsednik Državnega zbora do vseh je treba imeti enak odnos!

Predsednik Državnega zbora Gregor Virant je danes pred TV kamerami javno pozval poslanca DeSUS-a Simčiča, da pokaže svoja šolska dokazila in tako ovrže utemeljene sume, da so vsaj tista srednješolska ponarejena. Dodal je še, da s takšnim ravnanjem dela poslancem slabo uslugo, ker dobivajo državljani  občutek, da je med poslanci veliko ponarejevalcev in sploh ljudi, ki si mesta v Državnem zboru ne bo zaslužili. Svoj nastop o tej neprijetni temi je zaključil z ugotovitvijo, da če se izkaže, da je Simčičevo srednješolsko spričevalo ponarejeno, potem mu ni mesta v Državnem zboru.

To stališče predsednika Državnega zbora je seveda za pozdraviti. Ima pa njegov današnji nastop malo lepotno napako, ker se je lotil le Desus-ovega poslanca Simčiča, niti besede pa ni namenil še enemu poslancu, ki je osumljen goljufanja pri opravljanju izpita in je zaradi tega ovaden ter se noče odzivati na pozive sodišča. Je to zaradi tega, ker je poslanec Branko Marinič član Janševe stranke SDS in ima privilegiran status pri predsedniku DZ ali pa se ga Virant ne upa lotiti ?

Cenjeni gospod Virant, če se lotite kritiziranja ter odslavljanja iz DZ enega spornega poslanca, potem morate biti do konca načelni in pošteni in enake vatle uporabiti tudi za drugega. Njuna greha se sicer malo razlikujeta, vendar glede "dobrega zgleda državljanom" pa si le nista tako hudo narazen. Pričakujem, da boste tudi poslanca Branka Mariniča javno pozvali, da se odziva pozivom sodišča, dviguje sodno pošto in da boste tudi njemu povedali, da takšno početje ni dostojno poslanca DZ R Slovenije ter če bo s to prakso nadaljeval tudi njemu ni mesta v najvišjem državnem zakonodajnem organu.
Cenjeni predsednik Gregor Virant hvala za vašo pozornost!

Ni komentarjev:

Objavite komentar