četrtek, marec 15, 2012

Pa se nam je le vrnila dobra stara "cenzura"!


DEMOKRACIJA, 14.03.2012

Oddaje«Ugani kdo pride na večerjo, ne bo več«

Nedeljska televizijska oddaja Ugani, kdo pride na večerjo? (prvi program TV Slovenija) se že junija poslavlja od malih zaslonov, kar nam je včeraj potrdil tudi direktor TVS Janez Lombergar.

Star pregovor pravi, da se vse enkrat povrne in tako se nam je vrnila tudi dobra stara cenzura. Kar se Janezek nauči to potem seveda veliki Janez tudi ve in počne. Pravzaprav je nekdanjim vajencem komunistov treba priznati, da so bili več kot odlični učenci, ki ne le, da dosegajo svoje učitelje in vzgojitelje, temveč jih občasno celo daleč presegajo. Moje čestitke!
Sam seveda zaradi umika te oddaje ne bom točil krvavih solz, ker je le malo oddaj na nacionalni TV, ki bi bile vsebinsko zasnovane ter vodene tako bebavo in malomeščansko usmerjeno kot je bila prav ta. Po vsebinski plati je torej s prepovedjo te oddaje nacionalna TV celo pridobila. 
Težava pa je v razlogih zakaj in kako so iz ozadja oblastni politiki to oddajo prepovedali. Dovolj je bilo že, da so ustvarjalci povabili Katarino Kresal in njeno pojavljanje v oddaji je delovalo na aktualne politične veljake kot na bika rdeča krpa. Njihovi medijski potrčkoti so takoj zagnali vik in krik in še tako tupast bralec je lahko hitro zaznal orkestrirano vodeno  ter politično motivirano kampanjo proti uredniku in voditeljici oddaje ter šefom na RTV SLO. Le še vprašanje časa je bilo kdaj nas bodo osrečili in sporočili, da te oddaje na sporedu več ne bo. In zgodilo se je.
Teta Cenzura se nam torej vrača in v prihodnosti bomo skoraj zagotovo še priča ukrepom s katerimi bo ene razveseljevala in druge spravljala v obup, v nemilost pri aktualnih oblastnikih in politikih ter nekatere mogoče celo ob službe. 
Red mora biti!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar