torek, marec 20, 2012

Zastonj kosil ni!


FINANCE


Prvak opozicije je zanikal, da bi šlo za kakršenkoli poskus kupovanja miru; Janša molči...............

Jankovičevi politični manevri zadnjih nekaj dni se mu bodo maščevali. Ne sicer na volitvah za župana mesta Ljubljane, ki jih bo skoraj zagotovo dobil in se vrnil v svoj županski kabinet. Kot, da se Jankovič v teh nekaj mesecih odkar je aktivno v politiki še ni prav ničesar naučil. Zvozil ga je Pahor, osmešil Erjavec, nategnil Virant in sedaj je na vrsti še Janša, da mu zada milosti politični strel. 
V kratkem času se mu je uspelo povzpeti na sam vrh slovenske vplivne politike in ko se je na vrhu ponosno razgledoval po prelepi slovenski deželi ter se bahato obračal in ponosno upiral oči še više v višave, je naenkrat stopil v prazno ter telebnil v globino politične in oblastne nepomembnosti ter šibkosti.
Nobeno povabilo na kosilo ni slučajno in nobeno pojedeno kosilo ni zastonj. Ko bo Jankovič to spoznal in razumel, bo že zdavnaj bivši ( kratkotrajni ) slovenski politik. Jankovičevo mesto  je prazno. Ga bo komu uspelo dovolj hitro zapolniti? Pahor se od zadovoljstva in smeha danes zagotovo tolče po kolenih in lahko si le želi, da bi ga na slovenski levici tudi v bodoče obkrožalo kar največ Jankovičev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar