nedelja, marec 04, 2012

So sedaj tudi Francozi dobili svojega Jankoviča?


SIOL

Konservativni evropski premieri naj bi se zarotili proti Hollandeu

Berlin - Angela Merkel, Mario Monti in Mariano Rajoy naj bi sklenili dogovor, da ne bodo sprejeli francoskega socialističnega predsedniškega kandidata Francoisa Hollandea.
Nemški tednik Der Spiegel je poročal, da so se konservativni premieri Nemčije, Italije in Španije dogovorili, da med francosko predsedniško kampanjo ne bodo sprejeli socialističnega kandidata Francoisa Hollandea, ki mu javnomnenjske ankete napovedujejo zmago na volitvah 22. aprila. Berlin je to že zanikal.

Kot kaže gredo naši francoski prijatelji po slovenski poti in so sedaj tudi sami dobili svojega Jankoviča v podobi socialističnega kandidata Francoisa Hollandea. Star rek pravi, da kdor drugemu jamo koplje potem na koncu sam v njo pade. Sarkozyu se to lahko kaj hitro dogodi in tudi Merklovi ne cvetijo ravno vse rožice in še tistega nekaj cvetočega lahko do volitev ovene. Težava pa je, da v Franciji tudi kakšen tuji ambasador Sarkozyu ne bo mogel veliko pomagati in ga proti volji volivcev ustoličiti. Že zaradi tega kar se mu sedaj dogaja zaželimo Hollandeu na volitvah veliko sreče in seveda zmago.

1 komentar: