sobota, marec 03, 2012

Pa so nas ponovno priključili k nekemu paktu!

Voditelji 25 članic EU podpisali fiskalni pakt

Bruselj - Voditelji 25 članic EU, med njimi slovenski premier Janez Janša, so podpisali pogodbo o fiskalnem paktu, ki naj bi dolgoročno okrepila proračunsko disciplino in pomagala preprečiti krize v prihodnje.

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je pred podpisom poudaril, da gre za pomemben korak pri obnovi zaupanja v evropsko gospodarsko in denarno unijo. Van Rompuy pravi, da je bila pogodba oblikovana hitro, saj kriza terja hitre odgovore, a tudi z vso potrebno skrbnostjo, saj so vložki veliki. "Ko pa bo pogodba začela veljati, bodo njeni učinki globoki in dolgoročni," je prepričan

Vedno, ko smo Slovenci po svoji ali tuji volji pristopili h kakšnemu mednarodnemu paktu, smo jo potem na koncu kratko potegnili. In tudi tokrat bo tako. Sedaj smo prevzeli celo zavezo, da bomo spremenili ustavo in tako zabetonirali svojo odvisnost ter zakoličili pot v ekonomsko, socialno in politično nazadovanje ter na koncu v diktaturo.
To, da na smetišče zgodovine pošiljamo še tisti skromen preostanek državne suverenosti, ki nam je še preostal in da se je začel postopek likvidacije naše države kot mednarodno pravnega subjekta niti ni najbolj tragično. Veliko usodnejši bi lahko ti procesi, ki se nam pravkar dogajajo, bili celo za obstoj slovenskega naroda. Če se bomo iz vsega tega na koncu srečno izvlekli, pa tako kot že velikokrat v naši zgodovini, tudi tokrat to ne bo ne po naši modri volji in hrabri zaslugi, temveč po kakšnem srečnem naključju za katerega pa bodo ponovno zaslužni drugi. 
Naša velika težava je, da iz te in takšne EU kakršna prav v tem času postaja, ne moremo in da v njej tudi bodočnosti za nas kot narod ni. 
Revščina, brezpravje, ekonomski, socialni, politični in vsi drugi totalitarizmi več ne trkajo na naša vrata, temveč po njih že glasno razbijajo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar