ponedeljek, marec 26, 2012

Zakaj pobijajo otroke?

Zločinec na motorju je v Franciji pobijal otroke. Celotna zahodna javnost je bila v šoku in sočustvovala s starši pobitih nedolžnih otrok. Vendar se ni nihče resno vprašal zakaj so ti otroci morali umreti? Povedali so nam na kratko, da jih je pobil arabski terorist.

Le nekaj dni prej je v Afganistanu ameriški vojaški zločinec prav tako pobijal otroke. Nihče na zahodu ni bil v šoku, nihče sočustvoval s starši pobitih otrok. Povedali so nam, da jih je pobil umsko neuravnovešen vojak, ki ni zdržal pritiska. Američani so sedaj plačali odškodnino za pobite otroke in mi bi morali biti potolaženi in pomirjeni.

Še nekaj časa prej so se masovno pobijali otroci v Iraku, Gazi, Libiji ter še kje in njihove smrti so bile označene kot kolateralna vojaška škoda. Tudi s starši teh otrok nismo sočustvovali in nismo bili v šoku. Povedali so nam, da se tem smrtim nedolžnih otrok pač ne da izogniti. Niso pa nam povedali koliko sto ali koliko tisoč jih je bilo pobitih in tega tudi nikoli ne bomo zvedeli.
Pa kaj bi to, važno je le, da smo tudi mi na pravi strani. Pa smo kdaj pomislili, da prav zaradi nas takšnih kot smo, umirajo naši in vsi drugi otroci po svetu?

Ni komentarjev:

Objavite komentar