torek, marec 20, 2012

Poslanskih zagat z izobrazbo očitno še ni konec!


Pomurec sporoča:

Prekmurski poslanec Branko Ficko - diplomirani ekonomist, da ali ne?

Ob preverjanju zaključnih del poslancev v spletni bazi Cobiss, ki vsebuje podatke o zaključnih nalogah vseh slovenskih šol, ni mogoče najti zaključnih del šestih poslancev, poroča Večer.

Cobiss ne najde zaključnih del naslednjih poslancev: Jerko Čehovin, Jože Velikonja, Saša Kos (vsi iz Pozitivne Slovenije), Ivan Grill, Ljubo Žnidar (oba iz SDS-a) in Marjana Kotnik Poropat (iz Desusa). Zaključnih del Kosove in Kotnik Poropatove pod navedenimi imeni najverjetneje ni mogoče najti, ker sta ob poroki spremenili priimka. Pri Ivanu Grillu so v bazi našli le eno diplomo, diplome z nekdanje mariborske tehniške fakultete (danes FERI) pa ne. 

Življenjepis Branka Ficka na spletni strani državnega zbora je navajal, da je poslanec Pozitivne Slovenije po izobrazbi diplomirani ekonomist, a so po objavi v medijih ta podatek na strani državnega zbora odstranili.

Na gornji prispevek me je opozorila znanka iz Prekmurja in mi med smehom povedala, da so sedaj tudi Prekmurci izgubili svoj kompleks manjvrednosti, ker se je doslej  izpostavljalo vse druge poslanec le njihovega nobenega. Tudi to je torej sedaj popravljeno.

S temi ljubimi izobrazbami pa imajo nekateri res smolo. Verjetno ni nihče pričakoval, da bi se to lahko kdaj preverjalo in sedaj so pač težave. Kot da bi bilo tako težko doma v predalu poiskati svoje diplome in jih pokazati in s tem bi bili odstranjeni vsi dvomi ter vse špekulacije novinarjev in javnosti. Seveda to lahko naredijo le tisti, ki ustrezna dokazila o končanem izobraževanju dejansko imajo. Malo bolj nerodno pa bo za tiste, ki so se pred volitvami pred javnostjo in svojimi strankarskimi šefi ter kolegi okitili s perjem, ki jih dejansko ni krasilo in sedaj teh lepih peres ne morejo tudi pokazati. S temi ljubimi poslanci Slovenci res nimamo sreče. 

4 komentarji:

  1. Ali se hecaš ali kaj? Ali ne veš, da živimo v eni največjih vukojebin??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskanje dokončane izobrazbe ne moreš preverjati samo preko Cobiss-a tako, da iščeš zaključne ali diplomske naloge. Pri bolonjskem visokošolskem študiju imaš na koncu izbiro: ali pisanje zaključne (diplomske)naloge, ali pa lahko opravljaš dva dodatna diplomska izpita. Iskanje diplomske naloge tistega, ki se je na koncu oldločil za drugo alternativo je zaradi tega lahko res težavno.
      Se pa strinjam, da bi bilo najlažje, da vsi pokažejo papirje zaradi čiste vesti (tisti, ki jo imajo)

      Izbriši
    2. Mislim, da je take zaključke kar težko podati.... v cobissu prav gotovo kar nekaj diplomskih del ni vnešenih, predvsem tistih, ki so diplomirali pred letom 1991... Za dober blog z več teže, bo potrebno malo več raziskovalnega dela opravit....

      Izbriši
  2. Največji hec pa je, da je verjetno večina teh s fejk diplomo bolj sposobnih od večine današnjih študentov z diplomo v roki. Roko na srce kakovost izobraževanja iz leta v leto pada. Zahvala gre bolonjskemu sistemu.

    OdgovoriIzbriši