nedelja, marec 25, 2012

Družinski zakonik je torej padel!

Slovenke in Slovenci smo ponovno pogrnili pred izzivi prihajajočega novega časa ter dovolili, da je v nas prevladal duh konzervativnosti in zatohle črne preteklosti.

Pravzaprav pa smo na tem referendumu prevarali sami sebe, ker temu kar nam je v prihajajočem sodobnem svetu usojeno, ubežati ne moremo. Na to, da se nas dve tretjini referenduma ni udeležilo in da jih je potem več kot polovica udeleženih na referendumu glasovala PROTI in za vračanje v preteklost, seveda ne moremo biti posebej ponosni. Ni izključeno, da se bomo morebiti današnjega dne nekoč celo sramovali. Če zelo nizka udeležba na referendumu pomeni tihi upor proti vladajočemu režimu, bi lahko razumeli le, če s takšnim našim ravnanjem ne bi kaznovali tistih, ki za našo nesrečo niso prav nič krivi. Bojim se, da bo lahko zelo hitro prišel čas, ko bomo njihovo podporo še kako potrebovali in takrat se bomo morali spomniti na to koliko podpore so vsi, ki smo jih razočarali, bili danes deležni z naše strani. Lahko se del slovenskih državljank in državljanov, ki so oddali svoj glas za PROTI, ob referendumskih rezultatih sedaj veseli in tiho ali glasno hahlja ter uživa v občutku zmage. Lahko seveda pričakujejo tudi pohvalo s strani predstavnikov RKC. Vendar prihajajočemu času in njegovim zahtevam uiti ne bomo mogli. Nespametna ideologija je tako ponovno zarezala v bolečo slovensko razdeljenost in jo še dodatno poglobila.

Hitro pa bo tudi prišel čas, ko bosta pravoslavna in muslimanska verska skupnost še kako obžalovali, da sta se pustili nategniti RKC in sta se spustili v nekaj kar bi jima lahko v prihodnje še kako škodovalo. Le nekaj kratkih let je minilo od takrat, ko ta ista RKC tudi o pripadnikih obeh teh verskih skupnostih živečih v Sloveniji ni imela veliko boljšega javnega mnenja kot ga ima danes o istospolnih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar