sreda, marec 21, 2012

Pa so se le našli v skupnem interesu!


Verske skupnosti v Sloveniji družno proti zakoniku!

Štiri velike verske skupnosti bodo skupaj vernike pozvale, naj na referendumu glasujejo proti družinskemu zakoniku. Vodstvo evangeličanske cerkve pa se s tem ne strinja. Opozarjajo, da je treba v ospredje postaviti otroka.
Štiri velike verske skupnosti v Sloveniji – rimskokatoliška, pravoslavna, muslimanska in judovska bodo strnile vrste. Skupaj bodo vernike pozvale, naj na referendumu glasujejo proti družinskemu zakoniku. To nameravajo storiti s podpisom skupne izjave.

Tokrat pa jim je le uspelo najti skupen interes in se združiti v svetem poslanstvu preprečitve sprejema ter uveljavitve grešnega Družinskega zakonika. Človeštvo je potrebno rešiti,  ker  drvi v prepad od koder vrnitve več ne bo. Vrata vseh peklov so odprta na stežaj. Enega od jezdecev apokalipse so zamenjali istospolni. Katerega pa ?


Niso jih uspeli združiti tisoči izbrisanih ter njihovi otroci in vse njihove nesreče, travme in v nebo vpijoče krivice, ki so jim bili in so jim še izpostavljeni. 
Niso jih združile nesrečne usode tisoče na cesto vrženih delavcev iz držav bivše Jugoslavije  na začasnem delu v Sloveniji, njihovi nasilni izgoni iz države, njihov suženjski položaj v slovenski družbi, niso slišali njihovih prošenj po pomoči in ne kruljenja njihovih lačnih želodcev.
Združile jih niso niti žalostne usode več kot sto trideset tisoč slovenskih delavcev in njihovih družin, ki so ostali brez dela, brez prihodkov in brez prihodnosti.
Skupnega poslanstva niso našli niti v trpljenju kakih dvesto petdeset tisoč slovenskih upokojencev, ki preživljajo mesec z manj kot 550 evri pokojnine.
Ne ganejo jih niti niti vsak mesec dolge vrste čakajočih na pomoč in miloščino pred vrati Rdečega križa in Karitasa ter drugih človekoljubnih in humanitarnih organizacije ter njihova vsak mesec bolj prazna skladišča.
Niso doslej zmogli skupnega glasnega in ostrega poziva državi, politiki in  privilegiranim družbenim elitam, da se preneha s socialnim, ekonomskim ter pravnim nasiljem nad lastnimi državljani in  njihovimi družinami.

Ne, nič od tega ni tako zelo pomembno kot je pomembno, da se družinski zakonik na referendumu zavrne. Sporočajo nam, da je boljše, če vsi otroci brez izjeme živijo v bedi, lakoti in nesreči v klasični družini kot en sam otrok v srečnem otroštvu in z obetajočo bodočnostjo v kakšni drugačni ter netipični družinski skupnosti.  
Moj globok poklon in vso spoštovanje vodstvu ter vernikom evangeličanske cerkve, ki so edini od večjih verskih skupnosti zmogli razumeti izziv časa. ki ga živimo ter časa v katerega vstopamo. Tako kot že toliko krat doslej so prav evangeličani tudi tokrat uspeli preseči institucionalne in ozke verske ter egoistične interese verske skupnosti in v ospredje postaviti predvsem človeka in njegovo dobrobit. 
Primož Trubar bi bil danes ponosen na dediče svojega izročila.

7 komentarjev:

  1. Ne, nič od tega ni tako zelo pomembno kot je pomembno, da se družinski zakonik na referendumu zavrne. Sporočajo nam, da je boljše, če vsi otroci brez izjeme živijo v bedi, lakoti in nesreči v klasični družini kot en sam otrok v srečnem otroštvu in z obetajočo bodočnostjo v kakšni drugačni ter netipični družinski skupnosti.
    TO PA NE VERJAMEM, DA BI SPOROČILI?! MOGOČE PA JE TO LE KOMENTAR AVTORJA TEGA ČLANKA?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Religija politiko pokvari, mogoče se zdaj strinjajo o tej temi, se pa gotovo o marsičem drugem ne.

    Sem ravno napisal povzetek, kako je religija šele konec prejšnjega stoletja prišla v politiko, ki jo je prej zvesto ignorirala: Za koga bi volil Bog?

    http://iatromantis.blog.siol.net/2012/03/21/za-koga-bi-volil-bog/

    OdgovoriIzbriši
  3. To ni komentar Plagiatorja, temveč strnjen povzetek sporočila tistih, ki so na čelu aktivnosti za zavrnitev družinskega zakonika na referendumu.Ker se ne zaletavajo le v istospolne, temveč jih hudo motijo tudi izvenzakonske skupnosti in vse druge "družinske" skupnosti, ki niso sestavljene iz moža ter žene in otroka.

    O drugih neumnostih,, ki jih prav te dni najbolj vneto razmetavajo med ljudi in bi se jih v resnici morali krepko sramovati, pa niti ne nameravam pisati, ker jih tako prepozna vsak, ki mu sivih celic še niso do konca oprali.

    Če bi v resnici šlo le za istospolne bi jih še nekako razumel, da so pač žrtve in ujetniki lastnih predsodkov. Ker pa imajo v ozadju tudi še druge cilje o katerih sedaj niti sami še ne upajo javno govoriti. pa se je temu potrebno odločno upreti in družinski zakonik v nedeljo na referendumu potrditi.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bog bi skoraj zagotovo glasoval za pravičnost, svobodo vesti, odgovorno ravnanje vsakega posameznika, srečno in zdravo otroštvo vseh otrok na svetu,za ljubezen, mir ter spoštovanje med njegovimi zemeljskimi produktu ( ljudmi )ne glede na barvo kože, socialni status in druge različnosti. Bog bi se danes sramoval velike večine svojih samooklicanih predstavnikov na zemlji.

    OdgovoriIzbriši
  5. verjetno bo naslednje referendumsko vprašanje "Ali si pripravljen/a še naprej davkoplačevalsko s preko 100 milijoni letno polniti blagajne verskih skupnosti ?".....

    OdgovoriIzbriši