ponedeljek, marec 26, 2012

Jim bo uspelo rešiti stranko?


V pokrajinskem odboru DeSUS za Dolenjsko, Belo Krajino in Posavje zahtevajo zamenjavo Karla Erjavca z mesta predsednika stranke DeSUS in se zavzemajo, da se v najkrajšem možnem času skliče izredni kongres stranke.
Erjavcu očitajo neprimerno obnašanje ob vstopanju v sedanjo vladno koalicijo in sestavljanju vlade, ravnanje ob aferi poslanca Simčiča in sramotenje volivcev ter sodelovanje pri nameri vlade, da demontira socialno državo in njenih zamenjavah, izvedenih zgolj na ideološki podlagi.

Na terenu so se torej lokalni strankarski funkcionarji vendarle zganili in spoznali, da morajo nekaj hitro storiti, če želijo rešiti stranko. Streznil jih je očitno šele razmeroma velik osip članstva in napovedani novi izstopi iz stranke. V nekaterih regijskih odborih število izstopov iz stranke še skrivajo ali pa jih minimalizirajo, česar pa več dolgo ne bodo mogli početi. Prav tako pa vedno več članov postavlja svojim lokalnim vodstvom ultimat z grožnjo izstopa, če se v stranki na kadrovskem področju v vrhu stranke v Ljubljani nekaj hitro ne spremeni. Del članov in članic pa svoje nezadovoljstvo kaže z očitno pasivnostjo v delu stranke na terenu in se tako počasi brez pompa oddaljujejo od stranke, ker se z demonstrativnim izstopom zaradi različnih razlogov ne želijo javno izpostavljati.

Pripada novih članov v stranko pa praktično več ni. Odgovornost je sedaj na strani funkcionarjev regijskih lokalnih organov, ki lahko izsilijo izredni kongres in zamenjajo vodstvo stranke. Zaradi oportunizma in pa osebnih interesov ter tudi zaradi politične kratkovidnosti nekaterih funkcionarjev je prav mogoče, da do kongresa ne pride in potem je usoda stranke DeSUS skoraj zagotovo zapečatena. Še posebej, ker je glede na politične razmere v državi prav možno pričakovati tudi v tem mandatu predčasne volitve. Na takšnih morebitnih volitvah, in pa tudi če bodo te v rednem roku čez štiri leta,  pa stranka DeSUS s Karlom Erjavcem na čelu nima prav nobenih možnosti, da prestopi volilni prag za vstop v Državni zbor. Dovolj škode na ugledu ter priljubljenosti med ljudmi bodo stranki v parlamentu povzročili že njihovi poslanci s svojimi glasovanji in tako Erjavca na čelu res prav nič ne potrebujejo, če želijo, da kot stranka preživijo.

2 komentarja:

  1. Od kje pa si Plagiator privleku to sliko? Groza!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Erjavec se na koncu vedno reši, tako da je že prav neverjeten. Pravi preizkus pa bo, če bo vlada z varčevalnimi ukrepi usekala tudi po upokojencih in bo lepo tiho. S tem bo namreč izdal svojo bazo, ki potem res ne bo imela več razloga, da ga podpira.

    OdgovoriIzbriši