sreda, november 14, 2012

Smo se res odločili za kolektivni nacionalni in politični samomor?

Slovenski mediji so ponovno v funkciji, ki jo najbolje obvladajo. Propagandno nakladanje, demagoško čvekanje in prav primitivno zavajanje državljank in državljanov, je njihovo področje kjer so res doma in tukaj jim pomanjkanja inovativnosti ni mogoče očitati.


Ena od takih krepko bebavih je govoričenje o spopadu na levici, ki naj bi ga sedaj pred drugim krogom volitev predsednika države uprizorili pristaši Danila Türka in pristaši Boruta Pahorja. Že najmanj eno desetletje ni mogoče Boruta Pahorja in njegove stranke SD, ki jo sedaj vodi Igor Lukšič, uvrščati  na tako imenovano levico. Kdor tega še ni sprevidel in dojel mu pač ni pomoči. Pahor in dobršen del članov njegove stranke SD so lahko vse drugo, le levičarji so še najmanj. 

Janez Janša je velik politični strateg in izvrsten manipulator in to mu pač moramo priznati. Borut Pahor pa je že kar nekaj časa njegov prikriti politični trojanski konj. Če je kdo v to dvomil še pred prvim krogom teh zadnjih volitev, bi vsaj sedaj moral spregledati. V slovenski politiki je očitno res vse mogoče in tako tudi to, da se je Milan Zver dal prostovoljno ali pa mogoče tudi ne, vplesti v to igro ustoličenja Boruta Pahorja. Saj tak tepec pa Zver le ni, da ne bi ves čas vedel kakšne so njegove možnosti in me res zelo zanima kaj ga je vodilo ali prisililo, da je sprejel to igro kandidatskega klovna slovenske desnice. Je moral komu vrniti kakšne usluge ali pa so mu zaradi česar drugega tako krepko zvili roke, da je sprejel to igro? 

Koalicijski fantje in eno dekle, pod modrim vodstvom Janeza Janše, so prvi del načrta več kot odlično izpeljali. Erjavec in Virant sta dobila nalogo, da javno podpreta Pahorja, Žerjav naj to stori tiho in v javnosti vzbuja vtis kot, da ne podpira nikogar in Janša ter Novakova se bosta delala kot da podpirata Zvera. Pravzaprav se je še najbolj "delala" Novakova, medtem ko Janša kakšne posebne vneme v podpiranju Zvera niti ni kazal.

Nekatere medijske greznice, katerih obstoj je odvisen izključno od drobtin, ki padajo z Janševe državne mize, pa so dobile nalogo, da kar najbolj sesujejo Danila Türka in se ne dotikajo Boruta Pahorja. Svojo nizkotno nalogo očitno opravljajo zelo dobro in v zadovoljstvo gospodarja. Nagrada sledi po drugem krogu volitev, če se slučajno ne zgodi čudež in ljudje spregledajo, ter vsem tem manipulatorjem v ponovljenih volitvah 2. decembra malo pomešajo štrene. 

Star rek pravi, da smo sami krojači svoje usode. To seveda drži, če tudi sami mislimo s svojo glavo in se ne odločamo po priporočilih tistih, ki so nas pahnili v nesrečo in bedo ter nam in našim zanamcem zapravili sedanjost in bodočnost. Ne potrebujemo posebne izobrazbe ali kake prirojene velike modrosti, da ne bi spoznali, da je ali bo, dvovladje Janeza Janše in Boruta Pahorja prava nacionalna in državna katastrofa. To bo začetek konca države Slovenije, socialne in pravne države. kolikor tega še sploh imamo in začetek hudih socialnih nasprotij in političnih nemirov ter morebiti celo prevratov. Ali z drugimi in bolj razumljivimi besedami povedano, to bo začetek diktature, politične, medijske, kulturne in pravne nesvobode. Kdaj, kje in kako ter s kakšnimi žrtvami pa bi se ( ali se bo ) to potem lahko nekoč končalo, pa bi mogoče lahko vedel le dobri gospod Bog ali skupni kongres slovenskih ekonomskih ter tistih navadnih vedeževalcev in vedeževalk.




Ni komentarjev:

Objavite komentar