sreda, november 28, 2012

Bo iz Pomurja po Sloveniji res zadišalo le po Prekmurju?



Vir: pomurski spletni portali javljajo

Prekmurska vstaja

Prihodnji petek v Murski Soboti napovedani protesti proti politiki Republike Slovenije

"Prekmurci, pridružimo se Mariboru, Ljubljani in tudi Kranju in skupaj pokažimo nezadovoljstvo vladi in nekaterim županom," pozivajo na družbenem omrežju Facebook k protestom v Murski Soboti.

Protesti, s katerimi so pred nekaj tedni Mariborčani pričeli pozivati župana Kanglerja k odstopu, so se po ponedeljkovem protestu, ki ga je zatrla policija, Mariborčanom pridružili tudi v nekaterih ostalih krajih po Sloveniji. Včeraj zvečer so se tako v znak podpore Mariborčanom zbrali protestniki v Ljubljani.

Obenem seje na Facebooku pojavila tudi stran z imenom Prekmurska vstaja, ki je napovedala protest oziroma shod proti vladi v Murski Soboti. Ta naj bi se zgodil v petek, 7. decembra, ob četrti uri popoldne na Trgu zmage. Istočasno so proteste napovedali tudi v Kranju in Ljubljani. Nekaj dni prej, 3. decembra, se bodo protestniki zbrali tudi v Celju, kjer bodo protestirali s sloganom "Postavi se zase tudi ti".

Zaradi različnih zgodovinskih, kulturoloških, ideoloških, političnih in drugih razlogov je organizacija protesta v Murski Soboti, na katerega organizatorji vabijo le prebivalce Prekmurja, zgrešen in že v naprej na neuspeh obsojen projekt. Če organizatorjem ne bo uspelo pritegniti ljudi z desnega brega Mure, so se spustili v zelo tvegano pustolovščino ter se po nepotrebnem izpostavili. 

Organizacija protestov na katerih ljudje izražajo svoje nestrinjanje z razmerami v državi, ni enako kot organiziranja lokalnih političnih, sindikalnih ali kulturnih  prireditev s folklornim pridihom, ki bi jih bilo mogoče organizirati v vsakem mestecu ali vsaki malo večji vasi. Tokrat in  v današnjih političnih tako zelo nervoznih splošnih družbenih razmerah, pač ne gre več za to, če bo uspelo pač bo, če ne bo, pa pač ne bo. Vložki v organizacijo takšnega protesta so za organizatorje veliki in lahko tudi dolgoročno zelo usodni.



Ni komentarjev:

Objavite komentar