sobota, junij 30, 2012

Beda slovenske politične opozicije!

Janša in njegovi koalicijski potrčkoti postavljajo državo na glavo. Opazovalec ima vtis, da sedijo in upravljajo s podivjanim buldožerjem, s katerim  divjajo po deželi slovenski in rušijo ter razkopavajo vse kar se jim pač znajde na poti in  pod železnimi gosenicami njihovega političnega, ekonomskega ter moralno prevratniškega ponorelega stroja.

Kdo bi moral to pošast ustaviti in umiriti? Nihče drug kot slovenska parlamentarna politična opozicija, ki jo predstavljata parlamentarni stranki ( prej Pahorjeva ) sedaj Lukšičeva SD in Jankovičeva PS. Na neparlamentarne stranke seveda ne kaže računati in jih tudi niti omenjati ni vredno, ker te še same sebe ne obvladujejo in ne vedo kaj bi s sabo sploh počele. Razen kakšne moralistične izjave za javnost kaj veliko drugega njihovi veljaki niti ne premorejo, ker mediji in tudi slovenska javnost jih več niti resno ne jemljejo. So le še nekakšen okrasek tega čemur v Sloveniji pravimo strankarska demokracija, kar pa je v resnici prava vulgarna strankokracija v najslabšem pomenu besede.

Prava nacionalna nesreča za državo Slovenijo in za vse v tej državi živeče ljudi pa sta tako seveda obe parlamentarni politični stranki in njuni poslanci v državnem zboru. Ko tako od zunaj državljan opazuje dogajanje v državnem zboru in v slovenski politiki nasploh, dobi občutek, da bi lahko prav mirno shajali brez takšne opozicije, ker kar si Janša s svojimi koalicijskimi kameradi zamisli to potem tudi brez vsakih težav izpelje.

Obe opozicijski stranki, SD in PS, v državnem zboru funkcionirata na način in z uspešnostjo kot kakšni skupini evnuhov v bankrotiranem kurbišču. Bi, z velikim veseljem bi, pa ne vemo kako in malo pa si tudi ne upamo uporabiti ter početi tega s čimer pa bi mogoče le lahko kaj počeli. Pa še mogoče kaj celo bi, le paziti moramo, da se šefom in šeficam ter seveda stanovalcem in stanovalkam tega doma pohujšanja ne bi preveč zamerili, da ti potem ne bi mestu in vasi razglasili, da smo brez simbola naše politične moško-ženke identitete ter na svetlo dali še naših skritih grehov. Funkcionirajo nekako tako kakor, da bi glavne zvodnice in zvodniki ter njihovi prostituti in  radodajke v hiši pohujšanja in narodove nesreče, bili brez javnosti poznanih in še veliko več prikritih grehov.

Iz takšne intelektualno mlačne evnuhovske srenje naj bi torej v jeseni volili celo kandidata za  predsednika države. Pri tem se postavlja vprašanje zakaj še sploh hoditi na volitve, ko na njih ljudstvo v resnici več o ničemer ne odloča. Janša in njegovi odločijo in to potem tudi izpeljejo. Opozicijski intelektualni in politični evnuhi pa priredijo skromno predstavo za javnost s kakšnim poslanskim vprašanjem, slabo obiskano tiskovno konferenco ali toplovodno izjavo za javnost in pri tem so Janša in njegovi koalicijski hajduki s svojimi dejanji tako hitri, da jim ti opozicijski reveži niti slediti več ne zmorejo. Mogoče pa jim tudi niti ne smejo. Čudna so pota gospodova in še bolj čudna so nevidna in skrivnostna ozadja teh poti.

Poslanec Ivan Vogrin pa ima vsaj v nečem zelo prav. Število poslancev državnega zbora lahko takoj in brez vsakršne škode za demokracijo v tej državi takoj zmanjšamo. Najprej naj se odslovijo poslanci obeh opozicijskih političnih strank, SD in PS, in zelo se bomo približali Vogrinovi formuli 50 poslancev. Državljanke in državljani ne bomo niti opazili, da teh poslank in poslancev več ni in zaradi njihove odsotnosti ne bomo živeli nič slabše. Kar so nam Janša in njegovi koalicijski svetniki namenili, to nas bo tudi doletelo. Z opozicijo ali pa brez nje. Bo pa vsaj v državnem proračunu nekaj malega cvenka ostalo. Če odsloviš nekoristno, pač kake škode biti ne more. Pustimo torej pobesnelemu buldožerju, da do konca ponori in se ustavi, ko mu bo zmanjkalo goriva ali pa se bo morebiti le prej sam prevrnil in tako končal uničevanje države Slovenije in v njej živečih ljudi. Mogoče pa ga bo celo ustavila kaka ljudska dovolj velika skala.

8 komentarjev:

  1. Veliko niti ne morejo narediti, če so pa manjšina. Podprli ali vzpodbudili bi lahko kvečjemu kakšen referendum ali proteste.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa tudi kakšne posebne volje poslanke in poslanci opozicije ne kažejo, da bi Janševo revolucijo vsaj usporili, če je že ustaviti zaradi statusa "manjšine" ne morejo. Niso se sposobni niti vsesti za skupno mizo in se dogovoriti za kakšne ukrepe s katerimi bi zavrli demontažo pravne in socialne države. Sodišča, od ustavnega do vseh drugih, še ta država vedno ima. Institucije EU tudi še delujejo in v skrajni sili tudi kakšen referendum ali ljudski upor ni nemogoča oblika boja za svobodo, demokracijo ter socialno vzdržno družbo. Za vse to pa te seveda mora nekaj biti v hlačah in ne le v ustih.

    Največja karikatura slovenske levice pa je res prav Borut Pahor in kaj veliko za njim ne zaostaja tudi Zoran Jankovič. V SD bi morali Pahorja ne le odstaviti z mesta predsednika, temveč ga iz stranke nagnati. Oni pa ga celo podpirajo kot kandidata za predsednika države. Se to malo hecajo. Za šefa SD ni sposoben, za predsednika države pa je. Koga to nategujejo? Pravzaprav sami sebe, ker ljudje so jih v glavnem že spregledali.

    Tako kot bi Jankovičevi se morali svojemu predsedniku zahvaliti in bi vodenje stranke moral prevzeti nekdo drug, ki jih v tej stranki res ne manjka. Slovenija ni Ljubljana in če je nekdo dober župan,( upam, da je res )to še ne pomeni, da je lahko sočasno dober tudi kot šef največje opozicijske stranke. Kot kaže dosedanja praksa se ti dve funkciji v eni osebi nekako medsebojno ne bogatita, temveč prav nasprotno. Tako ti potem Jankovičeva poslanka po TV stoka in javka bolj kot vsi tisti, ki so v resnici prizadeti in jim razlaga to kar ljudje tako ali tako že prav dobro vedo. Naj bi raje povedala kaj bodo pa poslanci PS konkretnega storili, da se ustavi siromašenje slovenskih ljudi, omejevanje politične svobode, omejevanje temeljnih človekovih pravic, potvarjane zgodovine in fašizacija slovenske družbe.

    Plagiator ima prav, ko pravi da stokati in jamrati vemo sami brez opozicijskih poslancev.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Predlagam PS in SD, da vložijo predlog zakona s sledečo vsebino ( kratko ):
      Vsi, ki so bili pred osamosvojitvijo člani ZKJ ( ali ZKS ) ne smejo opravljati funkcij
      v izvršilni oblasti Republike Slovenije ( npr. od županov gor ). Hkrati se prepove
      uporabo vseh simbolov, ki so se uporabljali pred osamosvojitvijo, na uradnih
      dogajanjih Republike Slovenije. Katera stranka bo proti?

      Izbriši
  3. Včasih se mi zazdi, da pozabljamo, da so v opoziciji prav isti kot v poziciji. Razlika je le ta, kdo je na vrhu tisti hip. Vsi delujejo enako.
    Tudi na očitke za svoje napačne odločitve enako reagirajo: nikakor, ne šmerglajo ljudstva. Dokler gre, terajo svoje dalje.

    Simona

    OdgovoriIzbriši
  4. Sam bi dodal, da se prepove kandidirati in opravljanje funkcij vsem , ki so kakorkoli posredno ali neposredno sodelovali pri nakupu , transportu ali prodaji orožja v obdobju1990-1994.
    Kdo pa bi bil proti? pa še vsem , ki so tako ali drugače državnemu predstavniku druge države ( dobesedno ) poljubljali roke, kot je to edanji politični vrh storil Janezu Pavlu II. ob obisku v Sloveniji. Pa še vsem, ki so sprejemali , sprejeli, posredno ali neposredno izvalaji zakone in predpise, ki so omogočili tako imenovane"tajkunske prevzeme."
    Ponovno : Kdo pa bi bil proti?

    OdgovoriIzbriši
  5. Če želijo biti opozicionalci vredni resnega razmišljanja, naj podprejo v dobro skupnega v ustavo zapisano zlato pravilo o zadolževanju.

    sagitarius

    OdgovoriIzbriši
  6. In potem bo vse ok. Vsi naši problemi izhajajo iz tega, ker zlato pravilo ni vpisano v ustavi. Enostavno.

    OdgovoriIzbriši
  7. DESNI IN "LEVI" imajo nekaj skupnega - VSI SO GNILI !

    OdgovoriIzbriši