petek, junij 29, 2012

Izbrisani, odškodnine in odgovornost!

Premier Janez Janša stoka, da država Slovenija nima denarja za izplačilo dosojenih odškodnin izbrisanim. S to njegovo ugotovitvijo se seveda moramo kar strinjati. Vendar bi odgovorni politiki in visoki državni uradniki, ministri, poslanci in še kdo, na to morali misliti takrat, ko so veselo luknjali osebne dokumente našim dotedanjim sodržavljanom in opravljali "domoljubna dejanja čiščenja" slovenske dežele.

Ker denarja država nima in ker se krivice popraviti ter odškodnine izplačati morajo, se bo pač breme moralo malo primerno porazdeliti. Najprej bomo torej naredili seznam vseh tistih politikov in visokih državnih uradnikov, takratnih poslancev Državnega zbora, ministrov in še koga, ki so v tej nečedni in necivilizacijski raboti  sodelovali ter sprejemali škodljive odločitve, popisali njihova premoženja in stanja na njihovih računih doma ter v tujini in jim denar z računov pobrali ter premoženja prodali. Razliko do potrebnega zneska pa bo seveda morala potem še pokriti država iz državnega proračuna.

Enostavno, da bolj enostavno biti ne bi moglo. Bo državni zbor pač po skrajšanem  postopku sprejel še en "super zakon" s katerim bo spremenil celo kopico sedaj veljavnih zakonov in tako pravno legaliziral izvršbo premoženja in denarnih sredstev na računih odgovornih za nastalo škodo. Če je šlo takrat, ko so s "super" zakonom jemali meni in še sto tisočim drugim, ki za stanje v državi niti nič nismo krivi, bo pač šlo tudi v tem primeru, ko se bo jemalo tistim, ki pa za nastalo škodo so krivi. En revolucionarni ukrep je pač potrebno odpraviti z drugim revolucionarnim ukrepom. Drugače na žalost v praksi skoraj ne gre.

Če smo našli denar za "popravo krivic ? " raznim grofom, cerkvi, raznim razlaščenim predvojnim kapitalistom, ki so si takratno premoženje ustvarili z izkoriščanjem slovenskih delavcev in delavk in še mnogim drugim pijavkam slovenskih ljudi, potem bomo pač tudi tokrat potrebna denarna sredstva morali zagotoviti in krivico, ki smo jo sami storili, tudi vsaj delno odpraviti ter nastalo škodo poravnati. Sodbo sodišča bo pač potrebno spoštovati in jo tudi izvršiti ne glede koliko bo naš cenjeni premier Janez Janša, ki v tej zgodbi seveda ni brez krivde, pri tem stokal in se držal za glavo.

1 komentar:

  1. Sodišče naj zapleni premoženje državi ! Država pa TISTIM , kiso se pod to svinjarijo PODPISALI!

    OdgovoriIzbriši