torek, junij 12, 2012

Današnji slovenski mediji skozi rešeto pri šanku!


Lojze Peterle: v družbi s spranimi možgani imajo politiki iz stare garniture prednost!

Ja dragi Lojze bo kar držalo, da je problem v možganih, ker je pa pri politikih nove garniture  zaznati sindrom pokvarjeno  skisanih možganov. Tako, da se boš moral odločiti ali bi kazalo zamenjati polovico ljudstva ali pa vsaj polovico politikov nove garniture med katere si seveda tudi sam uvrščen, pa če ti je to všeč ali ne. Torej te je verjetno tam v presvetli EU kar krepko sram, ker moraš, ne po svoji volji, predstavljati tudi tako ogromno ljudi s spranimi možgani. Verjemi cenjeni Lojze, da ima ogromno državljank in državljanov Slovenije tvojim podobne težave, ko je reč o tebi kot politiku in tvojih političnih kolegicah in kolegih. Stara resnica je, da je lažje zamenjati politike kot ljudstvo in da ima ljudstvo zmeraj prav. Tudi takrat, ko jim ti njihovega »prav« ne priznaš.

Danilo Türk čestital Kopitarju: vsa Slovenija je ponosna na vas«

Na katero »vso« Slovenijo je to mislil cenjeni gospod predsednik?Sam ne poznam niti enega razloga, da bi bil kaj posebej ponosen na svojega dragega sodržavljana, ki tam v daljni Ameriki igra hokej in občasno zabije kakšen gol ali izvede dobro podajo. Kaj imam sam od tega? Kaj ima od tega moja vedno bolj obubožana in medsebojno razklana ter sprta dežela? So Kopitarjevi hokejski uspehi res  edino s čimer slovenski politiki in mediji še lahko razveseljujejo ta narod? Potem smo res že krepko na dnu.

Bojkot inavguracije ni žaljiv le za Nikoliča, temveč tudi za Srbijo!

S to trditvijo se moramo strinjati, pa če smo ideološko in politično še tako zavrti in po Peterletovo, z opranimi možgani. Nikolič je bil za predsednika Srbije izvoljen na legalnih in demokratični volitvah in to so dolžni spoštovati vsi, ki si želijo imeti v bodoče s Srbijo dobre in korektne odnose. Notranji politični dogodki ter ideološko politična razmerja ter nasprotja ne morejo in ne smejo določati načinov izkazovanja spoštovanja partnerjem v mednarodnem okolju. Da se slovenski predsednik ni udeležil inavguracije srbskega predsednika Nikoliča je velika diplomatska napaka, ki  ne bo minila brez posledic. Mogoče je razumeti odsotnost hrvaškega predsednika in predstavnikov BiH in mogoče je razumeti odsotnost tudi kakšnega predstavnika iz držav zahodnega sveta, ki nosijo velik  del sokrivde tako za žalostne in tragične dogodke v Srebrenici kot tudi v Vukovarju. Slovenci za javno poniževanje Srbije nimamo pravih razlogov.

Otroci – žrtve sirskega konflikta!

Prav je, da se o otrocih kot žrtvah političnih, ekonomskih in vojaških konfliktov piše in opozarja. Ni pa prav, da se otroci kot žrtve teh konfliktov nesramno potem zlorabljajo za ustvarjanje javnega mnenja in sataniziranje le ene od sprtih strani. Otroci tudi danes umirajo v Gazi, umirajo v Afganistanu ter Iraku, in umirajo v Libiji. Vendar te otroke v glavnem pobijajo »naši« vojaški partnerji, zavezniki in prijatelji in so le tako imenovana »kolateralna«  škoda in o njihovih smrtih ter pohabljenjih res ne kaže ves čas pisati. Umirajo pa masovno otroci skoraj v polovici Afrike in sicer eni od orožja vojskujočih strani, ki jih od zunaj veselo vzpodbujajo zahodnjaki in Kitajci ter drugi od več let trajajoče lakote. Za obe nesreči pa nosijo odgovornost pogoltni zahodnjaki in njihove multinacionalne gospodarsko finančne družbe z najvplivnejšimi zahodnimi politiki na čelu.

Janez Janša: mene ne zanima, kakšne barve je nekdo, temveč ali je sposoben!

Ko je moj dragi predsednik vlade to izustil,  se mu je uspelo pri tem celo resno držati. Res se moraš znati krepko obvladovati, ko poveš enega najboljših vicev zadnjega čas in ti pri tem ne gre niti malo na smeh. Ker pa gre v tem primeru za res črn humor, verjetno na smeh ni šlo niti tistim, katerim je Janša te besede neposredno namenil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar